Fiatalok. Miért használjátok az XD-t és társait?
Nem veszitek észre, hogy teljesen elcsúfítsátok a magyar anyanyelvet? Egy külföldi mese miatt? Igen. Régen volt rovásírás, de az is a magyar nyelvhez tartozott. Most meg: Sanyii, Miniiiszoknyaaa, XD, Lol, Puxxyy. Ezek vannak.
Már úgy érzem, ez kényeskedés kicsit.
Bármit keresek a google-on, mindenütt az XD jön ki utánna. Már UNOM!!!
KÉRDEZŐŐŐŐŐŐ
Hajlandó leszel végre az eredeti kérdésedhez kapcsolódó, neked feltett kérdésre is válaszolni, vagy csak a 13/L vita érdekel? :)))
Harmadszor kérdezek viszza: "Külföldi mese=South Park."
Hogy kapcsolódott a kérdésedhez a South Park? Mi az, ami szerinted e "külföldi meséből" miatt van?
Köszönöm!
A South Parkban vannak ezek az X jelek: A szemek. A száj a D.
Mielőtt azt kérdeznéd: Honnan tudod ezt, akkor te is nézed?
Én nem nézem ezt, sem meséket. Én ennek utánnanéztem az interneten.
Jajj, eszembe se jutott, hogy ilyet kérdezzek, engem nem zavar, akár nézed, akár nem :)))
De szerintem épp gépelt írásban alakult ki sok emoticon :) :D XD, ill. az ázsiai "szemes" változatok. Inkább az internől vette át a South Park (ha szerepel ilyesmi benne bárhol)
Írásban nem megy át a hanglejtés, érzelem, esetleg épp félreérthető valami, az ilyen kis jelek segítenek megadni az "alaphangot" :)
Na és 40-60 évesek miért nem használnak ilyen jeleket, írásuk után?
Itt a különbség.
Nézd csak, van egy jó leírás a történetéről
[link] (angol)
A lényeg, hogy a nyolcvanas évek elején terjedt el. Akkor még weblapok sem léteztek, nemhogy South Park! :)
Szóval ez nem a fiatalok rettenetes szokása, hanem nagyon praktikus, a gépelt informális kommunikációt segítő elem.
Ha furcsának találod, azt jelenti, hogy nem régóta netezel? Ha idősebb vagy (az előbbi kérdés alapján gondolom), akkor le a kalappal, hogy belefogtál :)
És mi ez, hogy fényképezik magukat a lányok a tökürben, és puxii, dáájóó, dáácukiii, Katii nyenyenye szavakat írkálnak össze-vissza.
Mint Sanyi az üvegtigris c. filmben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!