Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek mennyi az ideális...

Szerintetek mennyi az ideális ár egy magán latinóráért?

Figyelt kérdés
2011. jún. 23. 13:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ha középiskolást korrepetálsz Budapesten, akkor 1000 forint reális.
2011. júl. 6. 07:36
 12/14 anonim ***** válasza:

Nyelvet akarsz tanítani szakképesítés nélkül? A didaktikai, módszertani ismeretek hiányában hogyan tudod felelősséggel oktatni a nyelvet? Ha nem lenne szükség szakképesítésre, akkor miért kinlódik minden tanár az egyetemen öt évig? Az dícsérendő dolog, hogy szereted a latint. Az anyanyelvét is mindenki szereti, és aki fel tudja mérni a saját határait, az pusztán anyanyelvi ismeretei alapján -szerinted- már vállalkozhat is nyelvoktatásra? Egy gyereket bele lehet keverni a nyelvtanba úgy, hogy egy életre elmegy tőle a kedve. És ha valamit rosszul tudsz? Ez még a tanárokkal is előforduhat. Legnehezebb teljesen kezdő embert tanítani. Az alapokat kristálytiszta logikával kell levezetni. Tegyük fel, elmagyarázol egy nyelvtant, amit annyira nem ismersz. És megkérdezi a nyelvtanuló, hogy ez ilyen vagy hasonló esetben mindig így van-e. Ha nincs teljes áttekintésed egy nyelvtani rendszer felett, akkor mit válaszolsz? Egy kezdő tanár keveset tud, megkockáztatom, nagyon keveset. Csak akkor azt hiszi, hogy tudja a nyelvet. Aztán 20-30 évi nyelvoktatás után rájön, hogy milyen keveset tudott akkor, és rájön az akkor elkövetett hibáira. Nagyon nem tudom megérteni a bátorságodat. Én inkább azt ajánlom, menj el idegenvezetőnek, asztalosinasnak, tolmácsnak, vagy valami hasonlóval foglalkozzál, amivel senkinek különösebben nem ártasz. Az egyik tanítványomnak most két nyelvből megvan a felsőfokú nyelvvizsgája, mégsem mer nyelvoktatásra vállalkozni. Fagylaltot árul, és nagyon tetszik neki, amit csinál. Egy érettségi, mégha emelt szintű is, nem jogosít fel oktatásra.

Én ezt csak azért írtam le, hogy tisztában legyél a felelősséggel, ami ezzel együtt jár. Ha szereted a latint, akkor menj be a levéltárba, és vállalj fordítási munkákat. Ott mindig vannak kutatók, akik nagy pénzeket hajlandók fizetni azért, hogy legalább egy kivonatos fordítást kapjanak a megtalált dokumentumokról. Én inkább ezt javasolnám neked. Ilyen munkáért én is kénytelen voltam sokat fizetni. Betelefonálsz, leadod a névjegykártyádat az elérhetőségeiddel, és jön a pénzkereseti lehetőség, mert tényleg kevés a latin nyelvet magas szinten ismerők száma.

2011. júl. 6. 09:56
 13/14 anonim ***** válasza:
Előző: k*rva anyádnak okoskodjál, te tróger. Attól, hogy te meg a tanítványaid lúzerek vagytok, nem kell a kérdezőnek is annak lennie. Ha nem megfelelő színvonalon tanít, max. senki nem fog jelentkezni hozzá.
2011. júl. 8. 08:10
 14/14 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek:

Már rendelkezem tapasztalattal tanítás terén annak ellenére, hogy nincs hozzá végzettségem. Sokszor korrepetáltam, stb.

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

2011. júl. 11. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!