Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ki az a "szavak embere"?

Ki az a "szavak embere"?

Figyelt kérdés
Úgy honnan ered ez a kifejezés?
2011. jún. 11. 23:31
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

aki jól tud beszélni, mondhatni, fossa a szót, be nem áll a szája

honnan ered? nem tudom, Platónra tippelnék

2011. jún. 11. 23:50
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Úgy tudom,arra mondják,aki csak beszél,de tettlegesség soha nem követi a szavait.
2011. jún. 12. 00:00
 3/8 Vree ***** válasza:
48%

én már csak abban az összetételben ismerem, hogy "nem vagyok a szavak embere". nyelvtörténészt kellene megkérdezni hogy volt-e "szavak embere" önmagában is.

Egyébként ha jól tudom van a "tettek embere" (inkább cselekszik mint beszél/gondolkodik) és a "szavak embere" (inkább beszél/gondolkodik mint cselekszik).

2011. jún. 12. 00:36
 4/8 anonim ***** válasza:
48%
Az öcsém szomszédja,egy öreg néni,na ő tuti,hogy a szavak embere.......:)
2011. jún. 12. 13:45
 5/8 anonim ***** válasza:
89%

félreértitek vagy rosszul tudjátok/ismeritek ezt a kifejezést

arra mondják, aki nagyon jól tud beszélni, de nem értelmetlen dolgokat/dolgokról vég nélkül, hanem jó érzéke van a beszédhez, már-már szónok, jól tud beszédet mondani, legyen az egy köszöntő valami esküvőn vagy bármi ilyesmi, pl. jó ügyvéd

aki csak beszél de azt nem követi tett, vagy csak a szája nagy, az a "hangember"

2011. jún. 12. 20:56
 6/8 A kérdező kommentje:

Jujj miket írtok, jó ég!!!

Vele értek egyet:

A válasz megírásának időpontja: ma 20:56

Az biztos, hogy a szavak embere nem a levegőbe beszél, hanem van értelme is, és hogy a tettekkel hogy áll, azt nem ez határozza meg. Biztos, hogy a szavakkal jól bánik.

Azt már nem tudom biztosan, hogy ebből is él vagy csak pusztán jól beszél. Tehát ügyvéd, író, újságíró, műsorvezető vagy hasonló lenne-e mindenképp, nem tudom. Lehet ezek azok, akiknek "kenyerük a beszéd"? Vagy a kettő kifejezés értelme ugyanaz? (Felteszem önálló kérdésnek...)

Viszont továbbra is keresem az eredeti "szavak emberét"! :-) Aki ismeri írja meg!

2011. jún. 12. 21:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja, aki fossa a szót, az a szószátyár!
2011. jún. 12. 21:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Bocsánat,összekevertem a hangemberrel:)Köszi a javítást,mostmár én is képben vagyok! :)
2011. jún. 13. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!