Mit jelent az "elértette" szó?
Figyelt kérdés
Ha ezt olvasod, mit értesz alatta?2009. márc. 21. 10:37
1/6 anonim válasza:
Olyan,mint a "félreértette".
Szerintem legalábbis.
2/6 anonim válasza:
szerintem is azt jelenti, hogy valaki félreértett valamit...vagy félrehallott egy szót, pl tus helyett fuss vagy ilyenek :)
3/6 dellfil válasza:
Ha régi szövegben olvasod, "megértette". Újabban: "félreértette". Sajnos, hogy pontosan mikor alakult át az értelme, nem tudom. Abban sem vagyok biztos miért, de tény, hogy manapság szinte mindenki a "félreértette" értelemben használja, vagy értelmezi, ha hallja, olvassa.
4/6 A kérdező kommentje:
Na ez az, megértette értelemben olvastam egy szerelmes-könyvben, ami nem régi.
2009. márc. 21. 11:41
5/6 anonim válasza:
én azt értem alatta, hogy FÉLREÉRTETTE!
és szerintem a mai napokban is haszbálják ezt a kifejezést :D
6/6 dellfil válasza:
Eredeti értelmezése akkor is a megértette, jól hallotta, és felfogta. Ha mai regényben szerepel a kifejezés ebben az értelemben, akkor valószínűleg az írója (fordítója) hagulatfestő elemként használja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!