Az olasztudás mennyiben segíti a francia tanulását?
miért akadályozná?
Sose értettem, nekem semmit nem befolyásolt a németnél, hogy előtte angolul tanultam. Más volt és kész.
"Az olasztudás mennyiben segíti a francia tanulását?"
A szavak kb. 70%-a hasonlít. Aki tud spanyolul, az némi erőfeszítéssel el tud olvasni egy egyszerű (nem irodalmi) francia szöveget. Gondolom, az olasz felől is kb. ez lehet a helyzet, bár lehet, hogy az olasz távolabb van a franciától.
A felsőfokú nyelvvizsga megszerzésében jóval kevésbé segít egy előzetes olasztudás, mint mondjuk az alapok elsajátításában vagy a passzív szövegértésben. Talán 20-30%-kal rövidülhet a tanulási idő.
Köszönöm a válaszokat!:) Egyébként azért kérdezem, mert olaszos osztályba járok, francia lesz a második nyelvem, ami a gimi végére alapfokon lesz meg heti 4 órában. De én utána külön szeretnék ráfeküdni a nyelvre, mert az alapfokot nagyon kevésnek tartom.
És egyébként szoktam sűrűn forgatni a francia szótárat, és nagyon sok szó tényleg hasonlít az olasz formára.
jajj de örülök ennek:)
akkor szerinted sikerülhet a tervem, vagy ez azért túl erős?:D
(mármint ez az 1 év alatt franciául alapról majdnem felsőre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!