Érne valami 1x, talán 2x 90 perc német magántanár?
Nem, hiszem. Szerintem inkább keress egy oldalt ahol le van írva a nyelvtan (//google).
Ajánlom (ha nem túl bonyolult számodra), hogy angolul keress.
Mindenképp többet érnél el vele, mint egy netoldallal. :)
Vannak kiscsoportos nyelvtanfolyamok is, azok valamivel olcsóbbak, mint egy magántanár. Nézz körül a neten.
Persze hogy érnél! :) Amit @kaos javasol az az erősen haladó megoldás, szerintem neked egy rendes tankönyv kell és valaki aki rendszerezi hogy hogyan tanulsz és kijavít ahol a könyvből nem világos valami dolog. Egyetértek a kettessel hogy ha spórolni akarsz, a nyelvtanfolyam jó választás. Én azt javasolnám hogy kezdésnek indíts egy tanfolyammal és ha már úgy érzed hogy társalognál is valakivel és az érdeklődésedet is sikerült felkelteni hogy milyen mélységei vannak a nyelvnek de van egy kis alapozó tudásod, akkor érdemes lesz egy jó tanárt fogadni. Mindenképpen igyekezz egy sokak által ajánlott, németül folyékonyan kiválóan beszélő és pedagógialiag topon lévő tanárt kifogni. Sokan élnek ilyesmiből, egy fiatal tanár akinek viszont a hét minden napján van diákja az lendületes is okos is és könnyű is vele kijönni. A másik véglet a külföldet megjárt nyelvet kenő vágó fél-idegennyelvi oktató, azzal is remekül lehet fejlődni. De semmiképpen ne bérelj fel akármilyen tanárt csak az olcsóság miatt: a magántanár-magándiák az egy hosszútávú kapcsolat. (Esetleg lehet spórolni ha többen is jártok hozzá, ilyenkor neki se kell többször kiszállnia (már ha ő jön házhoz), mi is csináltuk).
Sok sikert!
^Ja nem válaszoltam meg a kérdést.
Szóval 1-2 alkalom nem sokat ér, azalatt nem fogsz tudni nagyon haladni, és a tanárok rendszerint nincsenek berendezkedve hogy ennyi időbe sűritség össze az információkat. Ha van egy barátnőd aki segít akkor és ott ahol/amikor elakadsz, az is ér annyit.
Heti 1x vagy 2x 90 percre gondoltál, nem?
Ha a szavakat, kifejezéseket, stb, egyedül tanulod, a nyelvtan lényegének az összefoglalásához heti 2x90 perc három hónap alatt igen eredményes lehet. Ebbe még bizonyos gyakorlás is belefér. A német nyelv nyelvtana szerencsére szabályokba foglalható, ami kevésbé szerencsés, az az, hogy sajnos igen sok van belőlük. Egy kicsit mindenképpen gyakorolni kell a magyarázat megértése után, mert különben összekeversz mindent. Az alaktan és a mondattan együtt igen sok. Ott van az a rengeteg névmás, a hat igeidő cselekvo és szenvedő ragozásával együtt, a feltételes jelen, a feltételes múlt, a felszólító mód, a Konjunktív I., a módbeli segédigék, a valószínűség kifejezése, a modbeli segédigék alternatívái, stb. Ehhez mindenképpen nagyon szűkösen elég csak három hónap.
Na, és elfelejtettem még a "zu+Infinitíves" szerkezeteket, a mellékmondatokat, azok rövidítését, az egyeztetett és a nem egyeztetett jelzőket, az igei, a melléknévi és a főnévi vonzatokat, a melléknévragozást, a jelen és múlt idejű főnévi igeneveket, a jelen és múlt idejű melléknévi igeneveket... Nem folytatom, mert ha megnézném, mit hagytam ki, biztosan magam is csodálkoznék, pedig ezzel foglalkozom.
Nem az a döntő, hogy egy tanár mennyit kér egy órára. Aki ebből akar meggazdagodni, az sokat kér, és lehet, hogy keveset tud. Aki szereti ezt csinálni, lehet, hogy sokkal kevesebbet kér, vagy egy szegény gyereket esetleg ingyen is tanít, vagy mondjuk egy jelképes összegért. Nem kell szomszédba mennem az említett példákért.
A legfontosabb az, hogy tájékozódj, ne sajnáld az idődet arra, hogy érdeklődj a városban, ahol laksz, hogy kik a jó nyelvtanárok. Hidd el, azokat ismeri az egész város - egy kis túlzással.
Köszönöm a válaszokat:)
Megyek nyáron nyelvtanfolyamra, képzeljétek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!