Mi a kulonbseg a 'futni' es a 'szaladni' kozott?
Figyelt kérdés
2011. máj. 22. 09:43
1/5 anonim válasza:
Futni normális tempóban szoktunk, rohanni általában akkor, amikor sietünk valahova. Az a gyors futás.
2/5 anonim válasza:
A szaladni igét használják arra is, hogy sietni. Elszaladtam a boltba, mert kellett valami, vagy szaladok, mert késésben vagyok, de ez az esetek 99%ában nem tényleges szaladás. Tehát van ilyen kis "tréfás" jelentése is. A futni ige pedig "komolyabb", mint a szaladni, futni sportból is lehet, szaladni nem nagyon. Nagyjából ennyi a köznapi különbség, szótár szerint szerintem nincsen.
3/5 A kérdező kommentje:
Hm...koszonom.
2011. máj. 22. 10:21
4/5 Vree válasza:
Sztem tök szinonima 100%ban, de a "szalad" az valóban egy árnyalattal gyorsabbat sugall. Az ember szinte látja ahogy szedi a lábát. Ehhez képest a fut tágabb, futni lehet lassú megfontolt tempóban is.
5/5 A kérdező kommentje:
Koszi.
2011. jún. 19. 20:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!