Ha nekem nagyon alapszintű z angol nyelv tudásom és így kiköltözöm angliába olyan körülmények közé hogy nem kommunikálok magyarokkal akkormennyi idő alatt tanulom meg a nyelvet?
nálunk a két leggyatrább angolos ment ki Írországba és Kanadába. igaz, már jópár éve ott élnek, de magasan a felsőfok felett van a tudásuk.
ne aggódj, csak figyelj, tanulj, és kérd, h javítsanak, ha valamit nem jól mondasz.
igen megtanulod pár hónap alatt mert automatikusan rögzülni fog a nyelvtan
(igaz nekem német közegben nem rögzült anémet nyelvtan de ennek ellenére folyékonyan beszélek és megértik. de az angolban legalább nincs der die das, annyira rosszul nem mondhatod, max did-et használsz have + 3.alak helyett, azaz összekevered a két múltidőt vagy hasonlók történhetnek)
amúgy, tipp: ha megveszed a Dohár Péter-Verasztó Lajos féle kis angol nyelvtant, abból tutira megérted az egészet, az az egyik legjobb nyelvtan könyv és nem unalmas, hanem vicces.
Ezek a cserediák programok a legjobbak a nyelvtanulásra. Szerintem az az idő, amit kint tölt valaki (általában 1 év) nagyon hasznos, és simán felső fokú szint felett fog beszélni az illető.
Én németbe voltam, kezdetben enm szerettem a nyelvet, de kint már a 2. hónapban úgy beszéltem mint itthon kb egy felsőfokús emberke.
Az volt poén nálam, hogy hazajöttem és akkor gyorsan nyelvizsga. Írásbeli része 96% szóbeli része pedig 55% szal nem lett meg a szóbelim, a magnó miatt. A kommunikációs részre 100%-ot kaptam, de a magnón meg elfelejtettem a kétszeri meghallgatás után, hogy mit is mondott, mire is kell majd figyelni :D Elmondtam volna, csak hát hülye kérdések voltak benne, hogy melyik évben volt a ... csata stb. xD De másodszorra meglett az is 92%-osan.
tegnapelőtt 18:03
Nem tudom, hogy fiú vagy-e vagy lány, de ha lány vagy, akkor szerintem az au pair-kedés még mindig nagyon jó lehetőség a nyelvtanulásra. Egyrészt folyamatosan a család felől is érnek a nyelvi ingerek, másrészt pedig a család sok esetben hozzájárul a nyelvtanfolyamhoz is, ami általában vizsgával zárul a végén. (IELTS ált.) De vannak ingyenes tanfolyamok is, illetve olcsóbbak, amit a zsebpénzedből is ki tudsz fizetni.
Fiúknak sajnos nem tudom, milyen hasonló lehetőségeik vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!