Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Segítség! Hogyan halljam meg?

Descence kérdése:

Segítség! Hogyan halljam meg?

Figyelt kérdés
Német szövegértéses feladatoknál nem tudom leírni a számokat. Meghallani meghallom, amikor mondja, csak mire lefordítom, legalább hat lényeges infót elmond.
2011. ápr. 23. 11:09
 1/5 anonim ***** válasza:
erre a gyakorlás a megoldás
2011. ápr. 23. 11:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Gondoltam......de hogyan? hol találok kifejezetten ilyen hanganyagot?
2011. ápr. 23. 11:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Jó hát ez volt a kérdés......kifejezetten erre nem tudom, hogy van-e, de azért a legtöbb magnós feladatban van olyan hogy számot kell kiérteni. Amúgy meg nem olyan gáz, ha ez a gyenge pontos, ha mást nagyon jól hallassz akkor elvileg nyelvvizsgán pl meglehet a 40 pontból 36 is akár.
2011. ápr. 23. 11:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Én ilyen helyzetekben (pl. egy osztrák kolléga lediktál egy telefonszámot) egyből visszafelé írom, tehát pl. azt mondja "dreiundzwanzig", akkor ahogy mondja írom

"dreiund..."

3

"...zwanzig"

23

Na, nem tudom, érthető voltam-e, de alapból abban a sorrendben írom le a számjegyeket, ahogyan ő kimondja. Így nem maradok le semmiről.

Amúgy meg gyakorlás kérdése, de én sajnos számok terén megmaradtam ilyen primitív szinten. :S

2011. ápr. 23. 18:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, és nem fordítom közben... vagy nem is tudom... asszem nem tudatosan..
2011. ápr. 23. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!