Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Másokat is zavarnak a következ...

Másokat is zavarnak a következők? Pl. Ez végett, ez miatt?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 06:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Na a "végett" engem nagyon tud zavarni, amikor rosszul használják. Ugyanis a végett nem ugyan az, mint a miatt. A végett akkor használható, ha a "céljából" szó szinonimájaként áll a mondatban. Pl. "a félreértés elkerülése végett"
2011. ápr. 22. 14:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Ja, most látom, hogy nem az a probléma, hogy melyik mikor helyes, hanem az EZ végett és EZ miatt. Mondjuk én ezt nem érzem annyira helytelennek, legalább is nekem nem bántja a fülem ha hallom. Tény, hogy szebb úgy, hogy evégett, emiatt.
2011. ápr. 22. 14:07
 13/17 anonim ***** válasza:

Vannak olyan helyek (tájegységek), ahol mindenki ezt használja és nem evégett, emiatt. Szerintem is nagyon jó lenne leszokni erről, hogy nem bírjuk elfogadni, hogy máshol másképp beszélnek. A médiában konkrétan kinevelik az emberekből a tájszólást. Más országokban olyan különbözően beszélnek az emberek, hogy meg se értik egymást (nem azt mondom, hogy ez a jó), de Mo.-n egyszerűen a más az már alacsonyabb rendű, parasztos és helytelen.

Azt is utálom, mikor valaki azt képzeli, hogy ő hú de helyesen beszél, pl. nagyon szeretjük hangoztatni, hogy 'háttal nem kezdünk mondatot'. Dehogynem kezdünk, élőbeszédben minden második mondatot azzal kezdünk!

A nyelv elsősorban arra való, hogy át tudjuk adni a másik embernek amit gondolunk, érzünk, lehetőleg minél pontosabban. Ehhez bizonyos szabályokat be kell tartani, hogy ne váljon teljesen kaotikussá, de felesleges az ilyen kis hülyeségeken lovagolni.

2011. ápr. 22. 18:10
 14/17 anonim ***** válasza:
Sosem a tájszólás a baj, hanem az, ha nem megfelelően használják a szavakat, mert nem ismerik a jelentésüket, vagy a tényleges helyesírási hibák, ezek a zavaróak.
2011. ápr. 22. 20:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Az én kedvencem, amit kizárólag ezen az oldalon láttam, de itt többször is az e-miatt... így, kötøjellel... :)
2011. ápr. 23. 05:13
 16/17 anonim ***** válasza:
Soha nem állítottam, hogy olyan stílusban kell beszélnünk mint egy irodalmi alkotás, de azért a kérdezett szóhasználat az én értékelésem szerint elég tragikus. Természetesen ízlések és pofonok különböznek, de "ez végett" meg hasonló jelenségek nem éppen az általam kedvelt stílusok kelléke.
2011. ápr. 23. 07:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Engem nem zavar, van nagyobb bajom is. Ha ez a beszélgetőpartnerem legnagyobb hibája, akkor azt hiszem, boldog vagyok. :)
2011. ápr. 23. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!