Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy írják helyesen azt, hogy...

Hogy írják helyesen azt, hogy hiperszuper? És van ilyen szó angolul is?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 2. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:
hyper-t super-t láttam már angolban, de nem tudom hogy írják helyesen.
2011. ápr. 2. 17:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Angolban és más nyelvekben (a magyaron kívul) szókapcsolatban, egymás mellett - "hyper-super" - nem hiszem, hogy használják.
2011. ápr. 2. 18:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Tudna valaki biztosat mondani? Engem az nem érdekel, hogy szerintem meg szerinte nem használják.
2011. ápr. 2. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Ugy mint az "uber", kb 2000-tol ugy divat szo lett a "hyper super" is, "nagyon szuper". Maga az angolban nincs, de amcsik "kitalaltak". Vizsgakon, esszeben nem hasznalnam.
2011. ápr. 3. 05:35
 5/7 A kérdező kommentje:
És így külön írják az amerikiak?
2011. ápr. 4. 08:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Irjak mint, hyper super, hypersuper, hyper-super. Amcsik nem nagyon torodnek a helyesirassal. Ha nem biztosak, akkor hasznaljak a kotovonalat, dontse el az olvaso, melyik helyes. En meg egy szoban irva nem lattam, hanem csak a masik ket variaciot. De, ha megnezzuk, hogy mamar a "hyperactive" es a "hypertension" is egy szo, akkor legyen egybe irva. Habar szzerintem nem helyes. Maga a hyper-super szo is ritka, nem nagyon hasznaljak, inkabb most felkapott szleng. Ird kotovonallal.
2011. ápr. 4. 14:17
 7/7 anonim válasza:
Van, méghozzá így: "super-duper"
2011. ápr. 8. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!