Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van angolul, hogy számító...

Hogy van angolul, hogy számítógépezni?

Figyelt kérdés
Szeretem az angolt, de csak azért mert minden és mindenki így kommunikál, ugyanakkor annyira irritál már, hogy mindent olyan körülményesen írnak le, pl. nem tudnak fürdeni, csak fürdőt venni, nincs olyan, hogy labdázni, csak "labdát játszani", stb. És most itt van ez a számítógépezni. Gyanítom, ebből is csak olyan létezik, hogy számítógépet használni, igaz? Persze, tudom, hogy jelentésében ez mind tökéletesen megfelel a magyarnak, de akkor is annyira bénának találom:)
2011. márc. 11. 13:02
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Van egy rossz hírem, a nyelvek többsége olyan amit te bénának tartasz. A magyar nyelv erősen kisebbségben van a toldalékolásával.
2011. márc. 11. 13:13
 2/8 anonim ***** válasza:
igen, use the computer
2011. márc. 11. 13:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi. És ha kisebbségben van? Az még nem jelenti, hogy nem jobb a megoldása. Pl. matek órán is volt, hogy erősen kisebbségben voltam a megoldásommal mégis az enyém volt a jobb megoldás:) Számomra a toldalékolás sokkal modernebb. Így nem kell feltétlenül tudnom, hogy mit csinálok a tárggyal. Nem kell tudnom, hogy a számítógépet használni szoktuk, a cigarettát füstölni, a kávét bírni, a labdát játszani, a fürdőt venni, mosogatást csinálni. Most komolyan, nem sokkal kényelmesebb, hogy odateszek egy z-t a végére?:) Számítógépezni, kávézni, cigizni, labdázni, stb...
2011. márc. 11. 13:54
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Ha Angol lennél, akkor lehet, hogy viszont másképp vélekednél, mert ők meg azt szokták meg.

Különben szerintem se nem béna, se nem körülményes, de hát ízlések és pofonok.

2011. márc. 11. 16:21
 5/8 anonim ***** válasza:
Ja sokkal egyszerűbb odarakni egy z-t amihez egyes szavaknál plusz ékezetet toldunk, másoknál egy magánhangzót, rengeteg igeképzőt használni, és ezen kívül felbontani a főnévragozást 3-7 féle esetre, mind a 6 személyben, ahol a toldalékok néha teljesen hasonulnak, néha pedig csak azért vannak úgy, mert.
2011. márc. 11. 17:51
 6/8 anonim ***** válasza:

És? Kit érdekel?

Angol nyelv nélkül alig tudsz meglenni a világban. Csináld azt amit én:örülj neki hogy a világ legegyszerűbb nyelve, mert muszáj tudni.

2011. márc. 11. 21:41
 7/8 anonim válasza:

Játszok a szmítógépen I play on the computer

Használom aPC-t I use the PC

2011. márc. 12. 14:16
 8/8 anonim válasza:
to pc
2011. márc. 12. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!