Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi az a been? És mikor használ...

Mi az a been? És mikor használjuk?

Figyelt kérdés
2011. márc. 4. 07:31
 1/5 anonim ***** válasza:
a 'be' ige past leggyakoribb a have been /has been /had been összeállításokban.
2011. márc. 4. 08:56
 2/5 anonim ***** válasza:

# széttörött a szövegem

tehát a "be" ige past participle alakja

2011. márc. 4. 08:57
 3/5 anonim ***** válasza:

A "be" létige past participle alakja (ahogy az előttem szóló is írta). Amennyiben a "have" ige segédigeként szerepel a mondatban, az azt követő ige mindig a harmadik (past participle) alakját veszi fel.

would/could/should/may have been - gyk. múlt idejű feltételes módok "be" főigével

have been, had been, will have been - perfect simple igeidők "be" főigével, vagy egy másikkal, amennyibena "been" után egy ing-es alakban levő ige következik

Hm... Van még? Most nem jut eszembe hirtelen semmi - de tényleg ezek a leggyakoribbak (szintén, ahogy az első is mondta).

2011. márc. 4. 10:15
 4/5 poiu ***** válasza:

Mint az elöttem szólók + a been szót nem fogod megérteni, mert nem lehet megérteni. A vala szót sem értjük, pedig az magyarul van, de azt az igeidőt már nem használjuk, ezért igazán nem is értjük. Bálint úr még használta vala. Tehát ne a been-t értsd, hanem érezz rá a használatára. Például:

Olvasgatom ezt a könyvet - I am reading this book

Olvasgattam ezt a könyvet - I was reading this book

Egy hete olvasgatom ezt a könyvet - I have been reading this book for a week. Gondolom, nyelvtankönyvekben találsz ilyeneket.

2011. márc. 4. 18:31
 5/5 anonim ***** válasza:
"All my life i have been good, but now im thinking:what the hell?":)
2011. márc. 5. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!