Hol keressek olyan tanárt aki koreaiul tanít?
Ne haragudj, hogy kijavítgatlak, de a 'meik' az 'melyik'... Ez azért elég súlyos volt, a koreai pedig a legnehezebb nyelv, amit ismerek...
Próbálkozz amúgy a Rosetta Stone programmal, remek nyelvoktató program - nem tanár, de valami.
A rosetta stone egy sz*r, csak úgy szólok. Maximum szókincset lehet belőle felszedni, de a nyelvtana egy hatalmas nagy nulla, és a szókincse is igen korlátozott.
A koreai meg nem nehéz nyelv, csak tanulni kell. Pl. a kínainál, japánnál könnyebb (mellesleg logikusabb is....), de a vietnáminál is. Vagy pl. a hébernél meg az arabnál.
2-3 év alatt jó erős középfokra lehet eljutni belőle.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnapelőtt 02:02
A Rosetta Stone egyáltalán nem sz*r. Nem is tudom, hogy lehet ilyet arra a programra mondani. Tény, hogy később egy nyelvtankönyvet is ki kell nyitni mellé, de addigra már beszélsz az adott nyelven.
Azt pedig biztosan állíthatom, hogy a koreai (jóval) nehezebb a japánnál.
Hát nem tudom. Szerintem a rosetta stone max szótanulásra jó, ezért sz*r. Egy nyelv nem csak szavakból áll. Nyelvészeti szempontból egy nagy nulla.
Amúgy én is tanulok japánul és koreaiul is, és a japán szerintem igenis nehezebb. a koreai logikája szerintem némileg közelebb áll hozzánk, de úgy látszik ez egyénenként változik. Mindenesetre szerintem a koreaiban logikusan átláthatóak a ragok és az igeidők elsőre is, míg a japánban a sok partikula olyan egymás mellé dobálttá teszi a nyelvet, ha nem tanulja elég régóta az ember - néha nyelvtanilag hiába tudom melyik-mire utal, azért nekem japánból sokkal nagyobb gondot okoz egy 5-6 soros mondat, mint koreaiból. Legalábbis én magasabb fokú szövegeknél így érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!