Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van ez németül?

Hogy van ez németül?

Figyelt kérdés
Ha tehetjük sokkal több időt töltünk a víz mellett, ezért sokszor elmegyünk strandra vagy aquaparkba.
2011. jan. 22. 14:35
1 2
 11/14 e-ditta ***** válasza:
62%

Kedves Suzana Guoth, vagy akárki.

Most találtam meg ezt a kérdést, és az ön viselkedéséhez, de leginkább az utolsó válaszához lenne néhány megjegyzésem.

Kezdve azzal, hogy az, hogy egy bizonyos nevet ír a hozzászólások alá, nem bizonyítja, hogy az internetben ezen e néven található személy azonos önnel (én is aláirhatnám akár Albert Einstein-nel a kommentárjaimat, de ezért még nem vagyok azonos vele.) De ez nem túl fontos.

AZ igaz, hogy a válaszaiban nem irta sehol, hogy "német" tanár illetve állampolgár, de mivel német fordítást akart korrigálni, ezért ezek a válaszok kimondottan azt sugallták, hogy igen, ugyanis minden más esetben lényegtelen, hogy nyelvtanár vagy nem magyar az anyanyelve. Ha valakinek szlovák vagy kinai az anyanyelve, attól még egyáltalán nem biztos, hogy tud németül. (A német forításhoz nem szólok hozzá, mert annyire nem tudom a nyelvet).

Az, hogy a másik válaszoló nyelvtani hibákat csinál a magyar nyelvben, szintén nem jelent semmit a néme ttudására vonatkozólag, különösen, hogy gyakorlatolag mindegyik lehet figyelmetlenség is, illetve elírás. A hosszú- illetve rövid ü kérdését meg tökéletesen megmagyarázta a válaszoló.

De ezeket nem tekintve a mondatszerkezetben nem lehet hibát találni és ez az, amit az anyanyelvén minden ember jól mind/ir, ezért logkus volt az a feltételezés, hogy akinek német az anyanyelve, az ebben nem tud hibát csinálni.

Az ön utolsó válasza igencsak arrogáns, mert egyrészt - mint már irtam - semmi bionyíték sincs, hogy azonos azzal, aki az internetben megtalálható, de az, hogy a másik félnek van-e tudományos fokozata, és milyen, egyáltalán nem jelent semmit arra nézve, hogy milyen a nyelvtudása. Ugyanis rengeteg ember van, aki egy idegen nyelvet tökéletesen beszél, anélkül, hogy diplomája lenne.

Eddig az ön válaszait szivesen olvastam, de ezentúl nagy fenntartásokkal fogadom, éppen emiatt a negativ fellépés miatt. Nem ártana, ha a viselkedését kicsit felülvizsgálná, mert ilyen fellépéssel nem sok elimserést fog aratni.

2011. jan. 25. 08:24
 12/14 anonim válasza:

Suzana guoth örülök hogy ön ennyire időmilliomos hogy képes vitatkozni egy mondat miatt (megjegyzem: az első válaszoló válaszával sincs semmi gond, a németek ha akarják akkor megértik mivel MEG AKARJÁK érteni), adhatna nekem is egy kicsit. Gratulálok, hogy nyugdíjasként azzal tengeti a mindennapjait, hogy másokkal kötekszik (igen, rákérdeztem magára és egy oldalon azt írja hogy ön egy nyugdíjas német-orosz szakos nyelvtanár), szerintem is jó időtöltés.

Azt mondja, idegennyelv ként tanulta a magyar? Oké, elhiszem, elvégre azt írja magáról hogy Jugoszláviából jött, ugyanakkor kellett hogy legyen magának egy magyar rokona, ugyanis magyarul szinte képtelenség ilyen (sajnos el kell ismernem) jól megtanulni írni/beszélni.

Egyébként ahogy már előttem is mondták, nem biztos hogy maga tényleg az akinek kiadja magát, tehát ne szóljon meg másokat azért, mert kihasználják az oldal nyújtotta névtelenséget, mert lehet hogy maga is ezt csinálja.

Egyébként az elsőnek igaza van, a magyarok (és ezek alapján nem csak ők, hanem más népek is) túlságosan szabályosan akarnak megtanulni egy nyelvet. Maga szerint melyik az idegesítőbb: ha valaki folyékonyan beszél egy nyelvet kisebb-nagyobb hibákkal, vagy ha valaki minden szabályt bemagol, csakhogy közben tíz percbe telik mire elmond három mondatot? Na látja.

Azt azért még hozzáteszem, hogy már a második hozzászólása óta nem túl szimpatikus számomra. Nyugodtan lepontozhat.

2018. szept. 5. 17:21
 13/14 anonim válasza:
*(igen, rákerestem
2018. szept. 5. 17:23
 14/14 anonim válasza:

Sziasztok.

Fuu latom mar eleg reg tortentek ezek a valaszok.

Csak annyit akartam irni, hogy mindenki aki bekapcsolodott a vitaba, talalkozzanak mar eloben, annyira kivancsi lennek :D

Vagy irjanak meg ide ;) Szorakoztato volt.

2021. jan. 16. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!