Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy rakod felszólító módba a...

Hogy rakod felszólító módba a siklik igét?

Figyelt kérdés
Már volt egy hasonló kérdés a csuklással is, és erre vagyok most kíváncsi, hogy mit válaszoltok.
2009. jan. 23. 13:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
18%

Annyira uncsik már ezek a kérdések:villámlik, csuklik stb. felszólító módú alakjai...

Miért nem olvasod át a hasonló szavakkal kapcsolatos válaszokat, és akkor nem fórumoznál itt az oldalon?!Egyébként is van olyan, hogy "Humor", oda kéne ezt beírnod, ha csak poénkodni akarsz és arra vagy kiváncsi, ki milyen birka, már bocs.

Egyébként is, ez nem tartozik a "kultúra és közösség" rovatba, illetve ezzel is kimutatod, hogy sajnos már kultúránk szerves része lett a butaság, ami nemhogy égő, szabályosan menő.

Egy helyes válasz érkezett eddig, ahol nyelvtani szempontjából válaszolt valaki, de olyan provokatív módon válaszoltak rá egyesek,holott itt a valamire való válaszokat kéne értékelni, nem?!

Az nem válasz, hogy "félmegoldást írtál, elkanyarodtál a témától".

Milyen témától?

A hülyeség netovábbjától??

2009. jan. 24. 12:33
 12/21 A kérdező kommentje:
Már megbocsáss drága válaszoló, de a kérdésem a humor kategóriában volt, csak a szerkesztők áttették, mert a kategóriába csak olyan kérdések mehetnek, amik maguk is viccesek.
2009. jan. 24. 21:16
 13/21 A kérdező kommentje:
ja, és ha annyira idegesít, akkor minek válaszolsz?
2009. jan. 24. 21:17
 14/21 anonim ***** válasza:

A -lik végű szavaknak általában nincs felszólító alakja.

Pl csuklik: Olyan nincs hogy ne csukolj! hanem fejezd be a csuklást! Vagy (össze)csuklik. Vigyázz, mert össze csuklik!

Vagy a vonat így ki fog siklani!

2009. jan. 25. 09:31
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

A kérdezőnek:a Te esetedre mondják, hogy egy bolond százat csinál!

Siklodj a francba, ha nem tetszik, hogy nekem nem tetszik!!

(Nem mondhatod, hogy nem válaszoltam...)

2009. jan. 25. 16:54
 16/21 A kérdező kommentje:
Drága válaszoló! Ha ennyire unatkozol, hogy egy viccesnek írt kérdést lehurrogsz, akkor köszönöm a válaszod!
2009. jan. 25. 18:10
 17/21 anonim ***** válasza:
Én is kérdeztem a nyelvtantanáromat,és ő is azt mondta,hogy nem lehet ÍGY felszólító módba tenni. Csak másképp,ahogy már előttem sokan írták. :)
2009. jan. 25. 18:57
 18/21 anonim ***** válasza:
Fogj hozzá a siklásodhoz,de gyorsan!
2010. márc. 14. 14:11
 19/21 A kérdező kommentje:
Annak a régi válaszolónak nagyon nincs humorérzéke... uhh -.-
2010. márc. 14. 15:47
 20/21 fl@sh válasza:
Sziasztok, ki látta a Sikolj kettőt? :ĐĐĐ
2014. ápr. 3. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!