Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit gondoltok az olaszról, és...

Mit gondoltok az olaszról, és mit a spanyolról?

Figyelt kérdés
2010. dec. 14. 18:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Milyen téren? Hasznosság? Benyomások hallás alapján? Nehézség?:-) Én csak a másodikra tudok válaszolni, mindenesetre.

Olasz:

Nem igazán értem, miért van oda mindenki érte. Szerintem elég átlagos, de kinek a pap, kinek a paplan.

Spanyol:

Szebb mint az olasz, sőt, úgy általában is egész szép, kár, hogy a spanyolajkúak hadarnak mint annak a rendje.

2010. dec. 14. 19:55
 2/7 A kérdező kommentje:

Én amúgy mostanában pont azt tapasztalom, hogy mindenki a spanyolért van oda, az olaszt már nem sokan szeretik, állandóan fikázzák, hogy olasz tagozatra járok. :D

De szerintem is szebb a spanyol. :)

2010. dec. 14. 20:07
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
A spanyol nyelv sokkal szebb és nagyobb területen is beszélik, és sokféle kiejtéssel. A kasztíliai sziszegős, az argentinik zs-nek ejtik a ll és a y hangokat. Az andalúzok lehagyják aszóvégi és szótag végi s-t. Ezen a spanyolok többsége röhög meg nem mindig értik mit is mond a másik. Nekem inkább az argentin spanyol tetszik.
2010. dec. 14. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

"állandóan fikázzák, hogy olasz tagozatra járok"

Na mondjuk ez meg a másik véglet. Ezt csak szimpla tahóságnak nevezem.:)

2010. dec. 14. 21:11
 5/7 anonim ***** válasza:
36%

Én szeretem az olaszt hallgatni, pedig nem értem. De olyan, mintha énekelnének.

Spanyolul beszélek, meg azt értem, azt ezért szeretem, de amúgy nekem annyira nem tetszik....Azért szeretem, mert elég könnyű a kiejtése, és könnyű megérteni.

2010. dec. 15. 15:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom, nekem sokkal szebbnek hangzik a spanyol, én úgy vagyok vele, mint te az olasszal, hogy imádom hallgatni, még ha nem is tudom, mit jelent. :D

Az a sok sz áááhh... (L) :D

2010. dec. 15. 18:04
 7/7 anonim ***** válasza:

tegnap 18:04

Azt a sok sz-t gyakran pöszén ejtik (Kasztília), selypegik (északnyugat), vagy lenyelik (Argentína, Chile stb.), szóval általában az nem hangzik túl jól.

2010. dec. 16. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!