ANGOLOSOK SEGÍTSÉG? Polar Express fordítás.
Segítenétek lefordítani ezeket a mondatokat magyarra?:)
The North Pole.It was a huge city standing on the top of the world,filled with factories where every Christmas toy was made. At first we saw no elves. "They are gathering at the center of the city",the conductor told us. "That is where Santa will give the first gift of Christmas."
"Who receives the first gift?" we all asked.
The conductor answered, " He will choose one of you."
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM annak aki lefordítja:)
Helyel közzel tudom.. De nem szeretném hibásan leírni.
Az északi sark. Ez egy nagy város volt,egyedül a világ tetején (?) tele gyárakkal ahol mindenféle karácsonyi játékok készültek. at first we saw no elves -> fingom sincs.. Ők a fővárosban jöttek össze.Mondta a kalauz nekünk. Az ahol a mikulás először ad ajándékot(?)
És ki kapja az első ajándékot? kérdeztük mindanyian.
Ő kiválaszt vkit közületek.
Gondolom az egész hibás..:D
Északi sark. Hatalmas város a világ tetején, tele olyan gyárakkal, amelyekben a karácsonyi ajándékok készülnek. Eleinte egy manót sem láttunk. (Elf: manó, többesszám elves, see: lát, múlt idő saw, seen)"A város központjában gyülekeznek", mondta a kalauz.. "Ott fogja a Mikulás az első ajándékot adni."
"Ki kapja az első ajándékot?" Kérdeztük.
A kalauz válaszolt: " Egyet fog közületek választani."
Nem rossz kezdetnek, csak magyarabbul kéne tudnod egy kicsit, na és a film ismerete sem ártana.
Azt hiszem, a film szerint is a világ tetején (vagy a világ végén)..., ahol az ÖSSZES karácsonyi ajándék készült. Először nem láttunk koboldokat (vagy tudom én, minek nevezték a filmben, meg kéne ahhoz nézni). Ők a városközpontban (jó a város főtere is, mert végül is az volt) gyűltek össze - mondta nekünk a kalauz. - Ott, ahol a Mikulás átadja az első karácsonyi ajándékot.
Remélem, hasznos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!