Szereted a "szittya" szót?
Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 23:23
1/13 anonim válasza:
Sosem a szavakkal van a baj, hanem a kontextussal, és az emberekkel, akik használják.
Én csak az ilyen "köszcsi", "puszcsi" meg hasonló szavaktól mászom a falra. A normálisakkal semmi bajom.
2/13 anonim válasza:
Igen, minden nap használom. Az egyik kedvenc szavam. A másik az itt olyan gyakran előforduló „meik”, a „mien” és még sorolhatnám. Megjegyzem a szittya jól van írva. :)
3/13 anonim válasza:
IMÁDOM! Ugyanis a babám mindenre ezt mondja! :))) Egy ideig minden deednnn volt, most váltott a szityá-ra. A cicától kezdve a kutyusig mindenre rá tudja húzni. ;)))
5/13 anonim válasza:
épp valamelyik nap gondolkoztam rajta, hogy szégyenszemre én nem is tudom pontosan mi a jelentése :(
6/13 anonim válasza:
A szittya ugyanaz, mint a szkíta, csak magyaros kiejtéssel.
És ha a szkítákat sem ismernéd, ők egy sztyeppei lovasnomád nép voltak, akik a hunok érkezése előtt uralták az eurázsiai sztyeppéket úgy a III-IV. századig.
Ismert képviselőik a Kárpát-medencében élt szarmaták és jazigok, az Al-Dunánál élt roxolánok és a Belső-Ázsiában, a mai -isztánok területén élt szakák és masszagéták.
7/13 anonim válasza:
Off :) köszi a választ! Igy már érthető! Uff - szóltam :)
8/13 anonim válasza:
Miért kellene szeretni, vagy utálni? Ez is csak egy szó...nem szoktam értékelni szavakat, hogy szeretem-e vagy sem. Főleg, hogy ezt nem is használom...mire lehet ezt minden nap használni? Van vmi új jelentése, amiről lemaradtam?
10/13 anonim válasza:
Nekem töri leckéből rémlik. Szerintem akkor mondhattam ki utoljára ezt a szót, amikor tanultuk. Vagy rosszul emlékszem. Mire lehet még mondani hogy szittya? XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!