Aláírás az angol iratoknál. Meg kell változtatni a vezetéknév és a keresztnév sorrendjét?
Figyelt kérdés
2010. dec. 1. 21:01
11/15 anonim válasza:
Mert hogy ne fogadnák már el? Angol nyelvterületen "first name" = "utónév"(mert AZT JELENTI), "last name" = "családnév". Ha azt akarod elérni, hogy neked márpedig magyar sorrendben mondják külföldön is, akkor jó hülye vagy, nem tudom, mire jó ez. Vagy mondhatod nekik, hogy meg van cserélve a kettő, de akkor meg a vezetékneveden fognak szólítani, ha a keresztneveden akarnak, és fordítva.
12/15 anonim válasza:
első: nem, nem természetesen. én magyarul írok alá mindent, mert az a hivatalos aláírás. úgyis rajta van minden lapon, hogy printed name, ott fordítva írom, hogy értsék, de az aláírás magyar sorrend. eszemben sincs megfordítani,ők se fordítják meg, ha Magyarországra költöznek.
13/15 anonim válasza:
Azért az szerintem nem jó gondolkodás, hogy "vegyék tudomásul, hogy én a családi nevem mondom előbb, mert magyar vagyok, és kész". Nem az a gond, hogy nem veszik tudomásul, hanem hogy nem tudnak róla, az életben soha senki nem mondta nekik, de ha igen, akkor sem biztos, hogy emlékeznek rá. Te sem tudod, milyen speciális norvég vagy kazah névhasználati szokások léteznek, ha csak nem foglalkoztál valamiért korábban ezekkel az országokkal! Lehetsz kemény gyerek, de aztán jön a hülye helyzet, megnézik a neved, és elkezdenek Mr. Lászlónak szólítani, aztán magyarázkodhatsz, ha nem tetszik. Néhányszor oké, nade mindig minden egyes alkalommal???
(Az aláírás más tészta természetesen, de azt nem is olvasgatja senki.)
14/15 anonim válasza:
ja, most jutott eszembe, (én vagyok az utolsó előtti), hogy a munkahelyről küldött hivatalos levelekt mondjuk angol sorrenddel írom alá, de csak azért, hogy ne akadjanak fenn rajta az ügyfelek, hogy miért is van fordítva. de saját nevemben írt hivatalos dolognál nem fordítom meg.
15/15 anonim válasza:
Egy alairas az az esetek nagy tobbsegeben ugyis tokeletesen olvashatatlan, nem azert van hogy abbol lassak hogy hogy hivnak, hanem azert hogy ugyanugy nezzen ki mint az utleveledben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!