Hogy használható a Mrs megszólítás?
Konkrét eset érdekel:
megházasodik Miss Anna Jonson, és Anna Johnson nem veszi fel férje nevét, hanem megtartja az eredetit. Mi lesz a hivatalos megszólítása Miss Johngon gondolom nem mert házas, Mrs Johnson nekem fura, mert nem férje Mr Johnson.
Tényleg valós megoldás a miz, persze ez a kiejtés szerinti formája. Szóval, ha meg szeretnéd szólítani, akkor Ms. Johnson.
Amúgy ezt mondják minden olyan emberre, akinek nem tudják a nemét. Lehet az férfi vagy nő. Példul, ha levelet kapsz Jvcosiure Hfsdnkaje-től nem igazán lehet fogalmad, hogy miként is szólítsd az illetőt. Ebben az esetben is a Ms.-t kell használni.
Remélem segítettem:)
OFF
01-26 14:52-es vagyok.
Hát ha nem is létezik konkrétan az a név, amit írtam egy kis zongorázással, mindenképp vannak olyanok, amikről nem tudjuk eldönteni.
Recepciósként leginkább az indiai nevekkel szoktam bajban lenni, de a franciák sem azok, amiknek első hallásra tűnnek. Megtörténik, hogy egy férfit Marie-nak hívnak (bár általában a Marie második-harmadik nevükként szerepel).
Üdv,
Tünde
ON
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!