Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy használható a Mrs megszól...

Hogy használható a Mrs megszólítás?

Figyelt kérdés

Konkrét eset érdekel:

megházasodik Miss Anna Jonson, és Anna Johnson nem veszi fel férje nevét, hanem megtartja az eredetit. Mi lesz a hivatalos megszólítása Miss Johngon gondolom nem mert házas, Mrs Johnson nekem fura, mert nem férje Mr Johnson.

2009. jan. 15. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Újabban az a divat Angliában, hogy azt mondják, hogy Míz. Nemtudom, hogy hogy írják, de a tesóm volt kint és ő mondta. Gyakorlatilag, azt jelenti, hogy semmi közöd ahhoz, hogy férjes-e vagy nem.
2009. jan. 15. 19:24
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Legjobb tudomásom szerint a Miz megszólítás nem csak annak szól akinek nem vagy tisztában a családi állapotával, hanem leginkább annak akinek a nemi hovatartozásával nem vagy tisztában! (gy.k: lezbikus, traszvesztita)
2009. jan. 15. 20:22
 3/5 anonim válasza:

Tényleg valós megoldás a miz, persze ez a kiejtés szerinti formája. Szóval, ha meg szeretnéd szólítani, akkor Ms. Johnson.

Amúgy ezt mondják minden olyan emberre, akinek nem tudják a nemét. Lehet az férfi vagy nő. Példul, ha levelet kapsz Jvcosiure Hfsdnkaje-től nem igazán lehet fogalmad, hogy miként is szólítsd az illetőt. Ebben az esetben is a Ms.-t kell használni.

Remélem segítettem:)

2009. jan. 26. 14:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak:) De szerintem senkinek sincs olyan neve!
2009. márc. 2. 14:54
 5/5 anonim válasza:

OFF

01-26 14:52-es vagyok.

Hát ha nem is létezik konkrétan az a név, amit írtam egy kis zongorázással, mindenképp vannak olyanok, amikről nem tudjuk eldönteni.

Recepciósként leginkább az indiai nevekkel szoktam bajban lenni, de a franciák sem azok, amiknek első hallásra tűnnek. Megtörténik, hogy egy férfit Marie-nak hívnak (bár általában a Marie második-harmadik nevükként szerepel).

Üdv,

Tünde

ON

2009. márc. 3. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!