Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért röviditenek az emberek...

Miért röviditenek az emberek mániákusan?

Figyelt kérdés

Ismi, bari, kari, aji, köri fori, önkori, moci... ezek csak engem idegesítenek vagy másokat is?

Még chat közöben elmegy... na de az élő nyelvet miért kell ezekket töntre tenni? Mit szól ezekhez egy nyelvész??

2009. jan. 14. 17:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
84%
...szerintem egy ertelmes ember,aki elolvas nehanapjan egy- egy konyvet is,nem beszel/ir igy.
2009. jan. 22. 09:35
 22/23 anonim válasza:
Hát én személy szerint frászt kapok tőlük.Engem is mindig hülyének néznek, amikor kijavítom, de nem érdekel.Ha egyszer zavar, akor zavar.Mit zavar, egyenesen idegbajt kapok tőle!!Aki ezeket a rövidítéseket használja az egy nyelvileg elkorcsosult kis......
2009. febr. 20. 15:57
 23/23 anonim ***** válasza:

Lasson most növök ki a tizes éveimből, és meg kell hogy állapítsam, már én sem értem néha saját társaim vartyogását. Mert azt még megértem, hogy sms-ben valamit lerövidítenek... de hogy miért kell oda rakni a "csi" képzőt?

Tegnap voltam egy 12. osztályban, ahol csak 1-2 évvel voltak tőlem fiatalabbak, de alig értettem meg valamit.

A legrosszabb az volt, mikor két éve érettségin egy nagyon magát "cukinak" gondoló lányka azt gondolta, hogy vicces lesz a meg szócskát + al helyettesíteni, és minden harmadik szót átvariálni (napszemcsi, tojcsi, ronga....). De a legdurvább az, hogy átengedték.

Az ilyenek nem beszélik a magyart, hanem hogy egy idézettel éljek, megrágják, és kiköpik.

2010. márc. 10. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!