Miért röviditenek az emberek mániákusan?
Ismi, bari, kari, aji, köri fori, önkori, moci... ezek csak engem idegesítenek vagy másokat is?
Még chat közöben elmegy... na de az élő nyelvet miért kell ezekket töntre tenni? Mit szól ezekhez egy nyelvész??
Lasson most növök ki a tizes éveimből, és meg kell hogy állapítsam, már én sem értem néha saját társaim vartyogását. Mert azt még megértem, hogy sms-ben valamit lerövidítenek... de hogy miért kell oda rakni a "csi" képzőt?
Tegnap voltam egy 12. osztályban, ahol csak 1-2 évvel voltak tőlem fiatalabbak, de alig értettem meg valamit.
A legrosszabb az volt, mikor két éve érettségin egy nagyon magát "cukinak" gondoló lányka azt gondolta, hogy vicces lesz a meg szócskát + al helyettesíteni, és minden harmadik szót átvariálni (napszemcsi, tojcsi, ronga....). De a legdurvább az, hogy átengedték.
Az ilyenek nem beszélik a magyart, hanem hogy egy idézettel éljek, megrágják, és kiköpik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!