Hány év alatt lehet megtanulni angolul?
én nemtudom hogy te hogyan tanulod az angolt, meg hogy egy héten hányszor, de én később kezdtem, mint te, most 10.es vagyok, és simán meglenne a középfokú, már elég jól tudok
persze ez emberfüggő is, van olyan, akinek nem megy, mégis annyit tanult, mint én
"Hány év alatt lehet megtanulni angolul?"
Nulláról a középfok kb. 500-600 munkaóra, a felsőfok kb. 1000 munkaóra. Napi 1 óra jó módszerrel végzett, intenzív tanulással ez másfél-két, illetve 3-4 év.
"már 4. osztály óta tanulom (most vagyok 9.) és még mindig ott vagyok hogy alapfok..."
Ha pl. heti 4 órád van, akkor ez összesen kb. 500 óra munkabefektetést jelent eddig. Az ember nemcsak tanul, hanem felejt is. Ha keveset tanul, akkor majdnem annyit felejt időegységenként, mint amennyit megtanult, így nem hatékony a fejlődése. Ráadásul iskolás módszerekkel a gyerek nem tanul annyira hatékonyan, mint a felnőtt. Tehát teljesen reális, hogy 500 óra után még csak alapfokon vagy.
Intenzívebb tanulással (mondjuk napi 1-2 óra) lehet gyors eredményt elérni, és az is igaz, hogy egy 12-14 éves még messze nem képes annyit tanulni, mint egy 16 vagy egy 22 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!