Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A "Ja,sehe ich das hotel"...

A "Ja,sehe ich das hotel" miért nem "ich sehe"? (Duolingo)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Biztos van erre valami szabály, vagy nyelvtani szerkezet, de a Duolingo ezt tartja helyesnek, de nem derül ki, miért. Kérem, hogy ne a Duolingo-t becsméreljétek (engem se 🤭), hanem a kérdésre válaszoljatok 🙂

jan. 15. 06:49
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Jó lenne tudni, mi a másik nyelven a kérdezett mondat, így nem lehet tudni
jan. 15. 08:37
 2/9 A kérdező kommentje:

Nincs másik nyelven kérdezett mondat.

Össze kell rakni a Duolingo által felkínált szavakból egy mondatot.

Ha azt rakom össze, hogy

"Ja, ich sehe das hotel", azt nem fogadja el. Ha azt rakom össze, hogy

"Ja, seche ich das hotel" azt elfogadja.

jan. 15. 09:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

És úgy össze lehet rakni, hogy:

"Ja, das Hotel sehe ich"?

Probáld ki igy.

jan. 15. 10:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nos kezdő németes, de végigtoltam a duo-t, mert van mikor a hangsúly miatt megfordul a szórend. Szóval, ha a mondat elejére kerül valami, lehet fordított szórend kell.
jan. 15. 10:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
#4-es vagyok, pontosítok. Tehát van mikor egyszerűen csak a hangsúly az ok, de vannak bizonyos szavak, kifejezések, amelyek után is fordított szórendet szoktak használni.
jan. 15. 10:49
 6/9 anonim ***** válasza:
17%

nem tudom hogy lehet egy ilyen kérdést anélkül megválaszolni, hogy a duolingo egy kalap szr, de jól van, nem bántom a kis játékod, mert fontos neked. azért remélem nem németül tanulsz belőle, csak kell a kezednek a nyomogatás a buszon és anyu letörölte a tiktokodat.

amúgy lehet helyes a mondat, pl ha valaki magyarázza a telefonban hogy merre menj, és te már háromszor megmodtad hogy látod, igen, de most hova tovább, akkor megnyomhatod, ja, SEHE ich das Hotel, igenb+ látom hogy ott van.

az más kérdés, hogy éppen az ilyen hibái miatt nem ér semmit, te nem tanulod meg a helyes szórendet (tudom hogy ezt nagyon fáj hallani, de stabil alapok nélkül semmi értelme fifikázni, hogy hú de milyen életszagú mondatokat tanítok), de elcseszel vele egy csomó időt. válts drops-ra szavakat nagyon jól tanít, nyelvtant meg ne felügyelet nélkül akarj tanulni, főleg ha nincs benne gyakorlatod.

jan. 15. 22:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves 6!

Sajnos teljesen tisztában vagyok a Duolingo szintjével. Nem azért kértem, hogy ne alázzátok a Duolingo-t, mert érzelmileg kötődöm hozzá (lószart).

Hanem azért, mert sem a magam, sem az író idejét nem szeretném azzal pazarolni, hogy olyan dolgokat írjon/olvassak, amit én is tudok. Viszont pl. neked fogalmad sincs arról, mit miért teszek, de azért leírod, ráadásul szerintem elég visszataszító stílusban.

Köszönöm a Drop-os ötletet, megnézem (emiatt jelöltem hasznosnak a hozzászólásodat).

jan. 16. 06:17
 8/9 A kérdező kommentje:

Kedves 6!

Írtad, hogy nem tudod, hogy lehet válaszolni a kérdésemre a Duo fikázása nélkül. Javaslom, hogy olvasd el azokat a válaszokat, amiket nem te adtál, mindegyik 100%-ban megfelel a kérésemnek.

jan. 16. 06:20
 9/9 anonim ***** válasza:
jól van sajnálom, néha reménykedek benne hogy egy-két ember nem reménytelen, csak tájékozatlan... de akkor nyomassad csak a duót miközben tudod hogy szr, ha ez kell neked... csak az az app pazarolja az idődet drágaság XD
jan. 16. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!