Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az orosz Ivan-ból miért lesz...

Az orosz Ivan-ból miért lesz magyarul Ványa?

Figyelt kérdés

Netflixen van egy film Skywalkers egy szerelmi történet.

Ott az egyik főszereplőt Ivan Beerkusnak hívják.

Szeretném tudni hogy magyarul miért Ványa lett az Ivan-ból ha a magyar neveink között van Iván is?

Sőt oroszul is Ivánnak ejtik.

Erről szinte semmi infót nem találtam a neten.

#orosz #Ivan #Netflix #Skywalkers
jan. 1. 08:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A Ványa az Iván orosz becézése. Valószínűleg az eredeti orosz szövegben ez szerepel. Ha eredetileg nem orosz a mű, a szerző akkor is így jelzi közelebbi kapcsolatot.
jan. 1. 10:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
jan. 1. 10:25
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Így van, az az Iván becézett alakja. Mert azt megtanultuk az egyik Trumpné óta, hogy bizonyos szláv nyelvekben az Ivanka női név :)
jan. 1. 10:40
 4/9 anonim ***** válasza:
19%
Sajnos a szinkron készítők nagyon sok baikkal vagy szinkron hibákkal dolgoznak. A Szinkron szakma ma már nagyon fel hígult, és a fordítási bakik is nagyon gyakoriak. Nincs is idő sok esetben jól le fordítani. Egy nagyobb másfél órás filmre kb. Egy - max két hét és el is készül a szinkron, fordítással együtt. Én éltem Norvégiában. Ott az angol nyelvű filmeket le se fordítják. Csak az egyéb külföldi nyelvüeket. Az Anogol ott marad angolul.
jan. 1. 10:43
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

Nem magyarul lett az, több helyen is így hivatkoznak rá:

[link]

[link]

jan. 1. 10:44
 6/9 anonim ***** válasza:
58%

"Én éltem Norvégiában. Ott az angol nyelvű filmeket le se fordítják."

Ja, ehhez Norvégiában kell élni, hogy ezt tudd...

A gond ott van, hogy szídod a szinkront, miközben Ványa a beceneve az illetőnek a valóságban is.

jan. 1. 10:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes egyszer végignézni, melyik orosz becenév melyik névhez tartozik, mert azokat magától ki nem találná az ember...
jan. 1. 19:59
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#8 Ugyanez vonatkozik a magyar becenevek egy részére is, pl. Erzsébet> Zsóka, Bözsi. István>Pityu.
jan. 1. 20:50
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

... Vagy angolban a

Robert -> Bobby

tegnapelőtt 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!