Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan kell magyarul kiejteni...

Hogyan kell magyarul kiejteni azt a szót, hogy "Hawaii"?

Figyelt kérdés
Tudom a fülem nem a legtökéletesebb, de hallok ilyet is, meg olyat is. Megkérdeztem néhány nyelvi modelltől is, kíváncsi voltam rá, hogy erről mi a véleménye a "nagy" mesterséges intelligenciáknak. A válaszok teljesen meglepőek voltak, ugyanis mindegyik más verziót adott meg: "háváj", "havai", "há-vá-ji", "havaj", "havaji", "haváj", "hávái". Sőt volt amelyik még az IPA kiejtést is megadta, de természetesen itt is voltak eltérések: [ˈhɒvɒjii],[həˈwaii]. Te hogy ejted?

tegnap 10:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Havaj-ként ejtem ki és kész ennyi.
tegnap 11:30
 2/5 anonim ***** válasza:
20%

Mivel Hawaiinak nincs magyar neve, mint mondjuk Bécsnek, vagy Lengyelországnak, ezért az eredeti nyelven a hivatalos nevén kell kiejteni.

Mesterséges intelligencia meg az élet minden területén hasznos tud lenni talán csak nyelvről nem érdemes kérdezni.

tegnap 11:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Havaji.
tegnap 12:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Hawaii eredeti nyugati neve (Cook fedezte fel a nyugat számára) Sandwich-szigetek.

Ejtheted szendónak. :D

De a Hawai'i autentikus kiejtése a "hawai i" . 2. i elkülönülve. Egyik sem j.

tegnap 14:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Háváj (rövid á-val)
ma 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!