Van értelme németül megtanulni hogyha nem tudok angolul?
Nem értem, mi köze a kettönek egymáshoz, de a kérdésre válaszolva:
Ha a németet szereted, könnyen tanulod, akkor tanuld azt, sokkal jobb, ha németül tudsz, mintha azt sem. A németet is sok helyen tudod hasznosítani, emellett ha szereted, semmi nem akadályoz a megtanulásában.
Az angol eléggé "elvárt" nyelv, de ha tudsz németül, az semmiféle hátrányt nem jelent.
De német után - ha azt jól tudod -, sokkal könnyebb következö nyelvként megtanulni angolul is.
Én erre most ezért válaszolok, mert a többséggel ellentétben nekem valahogy más a német-angol viszony, mint azt sokan hiszik. Ugye magas szintű angol, meg az anyanyelvi magyar tudásommal egy román nyelvű szövegből többet megértek, mint németből.
Vagyis a kettő nem feltétlen függ össze. Nyugodtan megtanulhatod egyiket a másik nélkül, amúgy semmi garancia rá, hogy hasonlóak lennének, csak sokan rámondják, hogy de...
3-as: német után az angol könnyü, angul után a német kifejezetten nehéz.
De természetesen nem szöveget értesz meg a másik nyelven, hanem csak a szavak egy része hasonló, illetve az alapnyelvtan egyezik valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!