Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van értelme németül megtanulni...

Van értelme németül megtanulni hogyha nem tudok angolul?

Figyelt kérdés
Egyszerűen imádom a német nyelvet, csak úgy ragad rám.
nov. 22. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, mi köze a kettönek egymáshoz, de a kérdésre válaszolva:

Ha a németet szereted, könnyen tanulod, akkor tanuld azt, sokkal jobb, ha németül tudsz, mintha azt sem. A németet is sok helyen tudod hasznosítani, emellett ha szereted, semmi nem akadályoz a megtanulásában.

Az angol eléggé "elvárt" nyelv, de ha tudsz németül, az semmiféle hátrányt nem jelent.

De német után - ha azt jól tudod -, sokkal könnyebb következö nyelvként megtanulni angolul is.

nov. 22. 21:57
 2/8 Authorless válasza:
35%
A sátán nyelve. Tanulj meg németül minimum középszinten. Ha ez megvan irány Ausztria vagy Németország, ebből a putri élhetetlen országból. Itt sose lesz jövőkép.
nov. 22. 23:13
 3/8 anonim ***** válasza:

Én erre most ezért válaszolok, mert a többséggel ellentétben nekem valahogy más a német-angol viszony, mint azt sokan hiszik. Ugye magas szintű angol, meg az anyanyelvi magyar tudásommal egy román nyelvű szövegből többet megértek, mint németből.

Vagyis a kettő nem feltétlen függ össze. Nyugodtan megtanulhatod egyiket a másik nélkül, amúgy semmi garancia rá, hogy hasonlóak lennének, csak sokan rámondják, hogy de...

nov. 22. 23:15
 4/8 anonim ***** válasza:

3-as: német után az angol könnyü, angul után a német kifejezetten nehéz.

De természetesen nem szöveget értesz meg a másik nyelven, hanem csak a szavak egy része hasonló, illetve az alapnyelvtan egyezik valamennyire.

nov. 23. 08:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Van értelme, viszont angolul mindenkinek tudni kell.
nov. 23. 08:23
 6/8 anonim ***** válasza:
37%
Német a világ legszebb nyelve, nyugodtan tanuld, érdemes benne kibontakozni. Meg azért németül is jól elérhető elég sok tudományos anyag, még a számítástechnika területén is, szóval nem fogsz üvegplafonba ütközni még elég sokáig. A legszebb germán nyelv, talán a gót előzi csak, de az sajnos kihalt.
nov. 23. 10:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze van értelme, csak azért szokták az angol javasolni előbb mert jóval egyszerűbb, és világ nyelv mindenhol szinte beszélik, a németet viszont csak pár Európai országban. Ha előbb a németet akarod megtanulni akkor csináld, nehéz nyelv, de szerintem hasznos. Viszont utána mindenképp tanulj meg angolul, mert annál hasznosabb nyelv nincs.
nov. 23. 13:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Az angol nem előfeltétele más nyelvek megtanulásának (hacsak nem appon tanulsz, ahol az angol a kiindulási alap). Mi négyen vagyunk tesók, mind elsőben kezdtünk idegen nyelvet tanulni. Én németet tanultam elsőnek, angolt a gimiben kezdtem, folyékonyan írok-olvasok-beszélek mindkettőn, bár jelenleg az angol van napi használatban, hiába Ausztriában élek. Az egyetemen tanultam még latint és ógörögöt (bár azóta se nagyon kellett, jó sokat felejtettem), most egy appon az olaszt kezdtem, de a munkámhoz való szövegeket írásban több nyugat-európai nyelven megértem (olasz, spanyol, francia, holland, ha nagyon muszáj a svéd is szokott menni). Az öcséim közül az egyik angollal kezdett, vért izzadt a gimis németórákon, azóta sem tudta megtanulni. A másik némettel kezdett (kiskorában gondja volt a hallás utáni értéssel, a német egyszerűbb ilyen szempontból), angolt szintén gimiben kezdte mint én, de ő nem használja a németet semmilyen szinten az érettségi óta, már alig megy neki. A harmadik tesóm tanulási zavaros, némettel próbálkoztak a suliban, nem megy neki (ami a szakvizsgára kellett, azt megtanulta, mint a verset, nem értelem szerint, ha belekérdeztek volna, fogalma nem lett volna semmiről), angolból itt-ott felszedett valamennyit, de azt is google fordítóval tudja csak megérteni. Ebből csak azt akartam kihozni, hogy a nyelvtanulás nagyon egyéni dolog, ami nekünk itt a komment szekcióban bevált, elég valószínű, hogy neked nem fog.
nov. 23. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!