Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha valaki csak angolul beszél,...

Ha valaki csak angolul beszél, mennyi esélye van Ausztriában élni és dolgozni?

Figyelt kérdés
Próbáljuk meg hanyagolni a 'tanulj németül' sztorit, mert most kifejezetten csak erre a kérdésre vagyok kíváncsi, semmi egyébre.

nov. 1. 12:10
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
valamennyi biztos, vannak gyárak ahol magyar a felügyelő, kőműves meg egyéb brigádok, meg néha felvesznek mosogatni valami roggyant helyekre... és ha szerencséd van, még majdnem tisztességes emberek is lesznek ott, kapsz a végén fizetést, és nem lesznek szadista rabszolgatartók. vagy nem, ki tudja, de úgyse fogsz tudni utána nézni.
nov. 1. 12:15
 2/4 anonim ***** válasza:

"mennyi esélye van Ausztriában élni és dolgozni?"

99%

De hogy milyen szempontokból mennyire jól, az azért kérdés...

nov. 2. 21:54
 3/4 anonim válasza:

Valamiért mindig lepontozzák ha megírom az igazat, de azért mégegyszer:

Több mint öt éve élek Ausztriában és nem egy ismerősöm dolgozik nyelvtudás nélkül, leginkább vendéglátás illetve szobalánykodás. Osztrák munkaviszonyos kamionosok se gyakran beszélik a nyelvet vagy ha igen akkor csak pár szót ami nagyon kell a melóhoz és kb egy hét alat megtanulható. Heggesztőként is el lehet helyezkedni nyelvtudás nélkül, rájuk nagyon nagy az igény, ingyen szállás (kifejezetten jó), utiköltségtérítés, jó fizu stb...

Műszaki területen is el lehet helyezkedni angollal, haverom Bécsben lett folyékony angollal villanyszerelő karbantartó (nulla német nyelvtudással). Egyik barátom biológusi doktoriát csinálja, amikor elkezdte alig beszélt németül, csak angolul kommunikált. Bécsben és Grazban elég nagy esélyed van nyelvtudás nélkülnis munkát találni.

Persze sok helyen bajban leszel német nélkül, főleg a hivatalos ügyeknél, orvos stb...

nov. 3. 14:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Találhatsz olyan melót, amihez nem kell, pl multiknál, de én úgy látom, h elég sok helyre kérik. Egy B1-es szinttel már jó vagy egyébként, azt nem egy nagy cucc, idő elérni. Én magamtól tanultam németet, egy nő tesztelt telón, azt mondta, simán jó vagyok. Most idekint buszt vezetek.
nov. 10. 10:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!