Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nem zavar, ha valaki azt...

Nem zavar, ha valaki azt mondja, hogy az Isten b.ssza meg?

Figyelt kérdés
nem vagyok vallásos, sőt, de engem valamiért mérhetetlenül zavar, ha valaki kvázi direkt próbál minél ocsmányabban káromkodni

okt. 23. 18:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
49%

1) Ennél sokkal cifrábbakat is el tudok képzelni úgy, hogy jelenleg tök nyugodtan ülök egy forró teával egy meleg szobában és minden rendben.

2) Én nem vagyok vallásos, így nem zavar, de van pár ismerősöm, aki az, előttük próbálok odafigyelni, hogy lehetőleg az "Isten f..zát" akkor se említsem, ha épp szétesik minden. Bár mivel rendkívül színes az anyanyelvünk, én inkább kreatív átkokat szoktam kitalálni, mikor valakit/valamit szidni akarok, egy sima bassza meg nem oldja annyira a feszültséget.

okt. 23. 19:40
 12/17 anonim válasza:
34%

Csak akkor zavar, ha ok nélkül mondják, a nyomatékosság kedvéért.

Ma én is káromkodtam, pezsóból akartam kiszedni a légzsákot...

De sokszor érzem, mert az istent káromlom, ezért nem sikerül.

Utána nem győzök bocsánatot kérni....

okt. 23. 19:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanannyira zavar, mint minden más, indok nélküli káromkodás. Szerintem borzasztó és igénytelen dolog, amikor valaki képtelen elmondani egy mondatot úgy, hogy minimum 1x ne lenne benne a g*ci, bmeg vagy hasonló alpári szó, kifejezés.
okt. 23. 20:37
 14/17 anonim ***** válasza:
41%
A legkevésbé sem vagyok vallásos, mégis szoktam "isteneseket" káromkodni. Reflex, nem kell mögégondolni semmit.
okt. 24. 20:36
 15/17 anonim ***** válasza:
23%

Zavar, de a legjobban az zavar, aki még büszke is arra, hogy mocskos módon beszél.

Valaki itt a GYK-en azt írta nekem, hogy egy felmérés szerint az intelligensebb emberek többet káromkodnak.

Lehet, de ne keverjük össze az intelligenciát a kultúráltsággal.

okt. 25. 15:02
 16/17 anonim ***** válasza:
56%

Nagyon zavar.

Második általánosban üldöztem azokat akik így beszéltek. Kergettem őket, hogy megverlek. Féltek, de sohasem vertem meg őket.

Nyolcadikra egy fantasztikusan jó hangulatú, jó kedvű csapat lettünk.

Ma már tehetetlennek érzem magam, úgy érzem tényleg meg fogja Isten verni őket. De akkor is szidni fogják ..szomorú.

okt. 26. 07:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Minket keresztényeket azért zavar, mert Krisztus kijelölte a legfontosabb parancsolatot, teljes szivedből imádd Istent.

De az igazi nemzeti érzelműeket is zavarhatja, mert himnuszunk úgy kezdődik, Isten áldd meg a magyart.

Következésképpen nincs áldás az ilyen embereken.

okt. 26. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!