Szerintetek is az Orosz nyelv a legszebb?
Nekem valahogy nagyon tetszenek az Oroszul énekelt zenék mindegy milyen stílusban. Meg még a szlovák, cseh is nagyon szépen hangzik.
Nagyon szép nyelvek a szláv nyelvek , néha gondolom is miért nem vagyok szlovák.
Hat ha nem is a legszebb, de szerintem is nagyon szep nyelv az orosz. De ez egyeni izles kerdese, hogy kinek mi tetszik. Szerintem nagyon szep a finn, az orosz, a cseh, a lengyel, nekem a nemet is tetszik. Es sosem tetszett hangzasra a francia vagy az olasz.
Szlovak mar nem lehetsz, de megtanulhatsz szlovakul vagy oroszul nagyon jol, csak batran!
Szvsz minden nyelvnek megvan a maga szépsége; szerintem az orosz nyelv is szép.
Azt, hogy melyik a legszebb, nem tudom eldönteni.
Egyetértek, kérdező. Én pl. néha szoktam hallgatni 1413 KHz-en az orosz "propagandarádiót", kukkot sem értek belőle, de tetszik a nyelv.
Hamár így felmerült a kérdés, nekem a legjobban a szegedi ö-zős magyar tetszik. Aztán a szlovák és az orosz.
A legrondább pedig az ausztrál angol, amit szorosan követ a francia és a kínai.
Én sok éve oroszul beszélek nap mint nap. Nagyon szép nyelv az orosz, de csak a kifejezett irodalmi nyelv. Rengeteg szinoním szavuk van. A magyar nyelv is ilyen, de ha eredetiben olvassuk az orosz írók remekműveit, akkor értjük meg igazán, hogy még nálunk is sokkal árnyaltabban tudják kifejezni magukat. És nagyon szép dallamos nyelv. Ismétlem, az irodalmi. (De ahogyan az iskolázatlan emberek beszélnek, főleg a beszédükbe kevert szitok szavakkal, az valami rettenet. Sokkal durvább mint a hasonló stílusú magyar.)
Ennek ellenére a magyar nyelv szerintem mégis szebb. Dallamosabb, "éneklősebb".
De a nyelvek összehasonlításában messzebb mennék. Minden nyelvnek van egy saját energetikája, vibrációja, és ezt érzi igazán a beszélő. S ebben a tekintetben az orosz és a magyar nyelv egyaránt sokkal, de sokkal szebbek, spirituálisan sokkal több energiát hordoznak magukban, mint a keményebb hangzású nyelvek (angol, német, cseh, stb...) Az én értékelésemben messze a többi nyelv előtt áll a magyar és az orosz is az első helyeken. Mindkét nyelv "kiválasztott" nép nyelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!