Mennyi idő alatt lehet megtanulni ezeket a nyelveket?
leginkább tapasztalatok érdekelnének, hogy ha valakit nagyon érdekel a kultúra es maga a nyelv, akkor nagyjából mennyi idő alatt milyen szintre lehet jutni az alábbi nyelvekből
arab
mandarin kínai
orosz
szerinted melyik (lesz) a leghasznosabb/te melyiket tanulnád?
Szerintem bármilyen nyelvből el lehet jutni alapszintre néhány hónap alatt, ha elég intenzíven foglalkozol vele. A középfok mondjuk 1-2 év, egyéni képességektől és attól függően, hogy mennyit foglalkozol vele. A felső szint már nehezebb kérdés, mert általában ott már alábbhagy a lelkesedés, nehéz ugyanazt a tanulási intenzitást fenntartani, mint a kezdeti időkben. Szóval itt már nehéz konkrét időt mondani, de szerintem egy felső szintű nyelvtudáshoz legalább 5-6 év kell. De van, akinek jóval több.
Ezek közül én a kínait tartanám a leghasznosabbnak, de ez sok tényezőtől függ (kinek, milyen szempontból, mennyire hasznos). Az írás miatt viszont ez a legnehezebb is, bár itt is az egyéni képességeken múlik. Nekem pl. nagyon nehéz a képírásos karakterek megjegyzése, van akinek ez sokkal könnyebben megy.
Kínait kezdtem el magamtól fél éve. A HSK 1 könyvet sikerült végigvennem, mellette a karakterek leírását is gyakorlom. (Van, aki csak arra megy, hogy felismerje.) Neten azt írja, hogy ez a szint 3 hónap alatt átvehető, tehát én lassabban is haladok ennél. A HSK 4-es szint a középfok ha jól tudom és a 3. és 4. szint között van hatalmas ugrás anyagmennyiségben. Tehát ahhoz több idő kell. Az ELTE oldalán azt írja, hogy kb. 5 év kell a felsőfokhoz. Ami miatt lassabban tanulható szerintem azok a karakterek, valamint sok embernek a tónusok nehezek. Nyelvtanilag viszont eléggé egyszerű. (Legalábbis annak tűnik.)
Persze ez emberfüggő, attól is függ ki hogy tanul, mennyi ideje van.
Csak nézd meg milyen helyzetben van Oroszország, de amúgy is egy zárkózott buta barbári nép, komolyan mondom, nem érdemes oroszul tanulni. Gazdaságilag akkora a súlyuk mint Olaszországnak.
Az arab nyelvben van jövő, sok lehetőség van a Közel-Keleten, szép is, egyedi is, szerintem a legjobb döntés
A kínai se haszontalan de túlhypolt, a nyelv pedig csúnya
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!