Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni ezeket a nyelveket?

Figyelt kérdés

leginkább tapasztalatok érdekelnének, hogy ha valakit nagyon érdekel a kultúra es maga a nyelv, akkor nagyjából mennyi idő alatt milyen szintre lehet jutni az alábbi nyelvekből

arab

mandarin kínai

orosz

szerinted melyik (lesz) a leghasznosabb/te melyiket tanulnád?

szept. 19. 22:38
A kérdező szavazást indított:
arab
mandarin kínai
orosz
18 szavazat
 1/6 UlfOrmson ***** válasza:
én középsuliban tanultam oroszul heti két tanórában 4 évig. Azalatt elég jó szintre értem belőle. Ha megtanulod az írást, onnan már nem annyira nehéz nyelv szerintem
szept. 20. 05:16
 2/6 Mansour ***** válasza:

Szerintem bármilyen nyelvből el lehet jutni alapszintre néhány hónap alatt, ha elég intenzíven foglalkozol vele. A középfok mondjuk 1-2 év, egyéni képességektől és attól függően, hogy mennyit foglalkozol vele. A felső szint már nehezebb kérdés, mert általában ott már alábbhagy a lelkesedés, nehéz ugyanazt a tanulási intenzitást fenntartani, mint a kezdeti időkben. Szóval itt már nehéz konkrét időt mondani, de szerintem egy felső szintű nyelvtudáshoz legalább 5-6 év kell. De van, akinek jóval több.

Ezek közül én a kínait tartanám a leghasznosabbnak, de ez sok tényezőtől függ (kinek, milyen szempontból, mennyire hasznos). Az írás miatt viszont ez a legnehezebb is, bár itt is az egyéni képességeken múlik. Nekem pl. nagyon nehéz a képírásos karakterek megjegyzése, van akinek ez sokkal könnyebben megy.

szept. 20. 11:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Kínait kezdtem el magamtól fél éve. A HSK 1 könyvet sikerült végigvennem, mellette a karakterek leírását is gyakorlom. (Van, aki csak arra megy, hogy felismerje.) Neten azt írja, hogy ez a szint 3 hónap alatt átvehető, tehát én lassabban is haladok ennél. A HSK 4-es szint a középfok ha jól tudom és a 3. és 4. szint között van hatalmas ugrás anyagmennyiségben. Tehát ahhoz több idő kell. Az ELTE oldalán azt írja, hogy kb. 5 év kell a felsőfokhoz. Ami miatt lassabban tanulható szerintem azok a karakterek, valamint sok embernek a tónusok nehezek. Nyelvtanilag viszont eléggé egyszerű. (Legalábbis annak tűnik.)

Persze ez emberfüggő, attól is függ ki hogy tanul, mennyi ideje van.

szept. 20. 14:51
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

Csak nézd meg milyen helyzetben van Oroszország, de amúgy is egy zárkózott buta barbári nép, komolyan mondom, nem érdemes oroszul tanulni. Gazdaságilag akkora a súlyuk mint Olaszországnak.

Az arab nyelvben van jövő, sok lehetőség van a Közel-Keleten, szép is, egyedi is, szerintem a legjobb döntés

A kínai se haszontalan de túlhypolt, a nyelv pedig csúnya

szept. 20. 15:51
 5/6 Mansour ***** válasza:
81%
Az, hogy egy nyelv szép vagy csúnya, teljesen egyéni ízlés kérdése. Én például szeretem az arab zenéket, a kínaiakat viszont nem nagyon, mégis a beszélt nyelv szempontjából szebbnek tartom a kínait.
szept. 20. 15:56
 6/6 anonim ***** válasza:
75%
Véleményem szerint, nincs csúnya nyelv. Kinek, mi tetszik. Az orosz példàul gyönyörű.
szept. 22. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!