Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mindenki érti ezt a "kúár"...

Mindenki érti ezt a "kúár" kódot? Megfelelő ez a mód?

Figyelt kérdés
Én ugyan ismerem az angol ABC-t, de felteszem, hogy nem mindenki, ráadásul ugye sem a q-t, sem az r-t nem pont így ejtik ki. Nem értem, miért ne lehetne inkább magyarul mondani, hogy kú-er-kód. Pl. az USB sem "júeszbí", főleg nem "úeszbé" vagy hasonló keverék.

szept. 2. 17:56
A kérdező szavazást indított:
Nincs ezzel probléma, mindenki érti
Jobb lenne angolosabban kiejteni
Jobb lenne magyarul kiejteni
13 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem pödzögetsz hülyeséget, de úgy néz ki, ezek szokás alapon dőlnek el. Amelyik változat gyorsabban terjed el, az válik dominánssá. Így aztán teljes katyvasz az egész, nincs következetesség, az egyiket angolosan szoktuk meg, a másikat magyarosan
szept. 2. 20:09
 2/17 anonim ***** válasza:
Aki nem tudja magától, hogy mi az a QR kód, az magyar kiejtés mellett se fogja tudni. Ha pedig megtanítják neki, akkor valószínűleg tudni fogja mindkét verzióban.
szept. 2. 20:41
 3/17 anonim ***** válasza:
Teljesen jogos! Egyetértek!
szept. 2. 21:45
 4/17 anonim ***** válasza:
0%
Én kvé errnek hívom és nem érdekel, hogy hogy az kjúár. Az USB-t is úessbének hívom.
szept. 2. 22:00
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
4: milyen nyelven ejtik a Q betűt "kvé"-nek?
szept. 2. 22:28
 6/17 anonim ***** válasza:
Felvidéki magyar vagyok, itt a q-t kvének ejtik.
szept. 2. 22:59
 7/17 anonim válasza:
Angolosan kjúár kód. Mi kúer kódnak mondjuk.
szept. 3. 08:01
 8/17 anonim ***** válasza:

#6, akkor nem magyar. Kvé semmi formában sem magyar.

#7, mert az a ket betű angol kiejtese. QR Nem is egybe mondják mint a magyarok, van egy gondolatni szünet a két betű kiejtése között.

szept. 4. 04:58
 9/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, én szabolcsi vagyok, nálunk mindenki kúer kódnak hívja. Ezt a kjú árt még nem is hallottam.
szept. 10. 21:53
 10/17 anonim ***** válasza:
0%
Na, jellemző. A fogatlan, iskolázatlan, csóró fidesz szavazó. Persze, hogy nem hallottál róla, hiszen még egy osztrigát sem tudsz bontani az avokádós lattéd mellé szabolcsban, hiszen a hóolvadás után 2 hónapig se ki, se be nincs a faludba, miközben mi itt Pesten angolul nézzük az István a Királyt a kőszínházban, mert csak
szept. 10. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!