Akiknek hobbijuk a nyelvtanulás, honnan tanulnak?
Magántanárhoz vagy tanfolyamra járok, illetve beleépítem a minden napjaimba az adott nyelvet. Azon a nyelven olvasok, zenét hallgatok, filmet nézek, barátkozok.
A Duolingo legfeljebb egy alapot ad, de szerintem időpocsékolás.
Én maximum kettőt választanék és ezt is úgy, hogy van egy fő fókusz az egyiken, a másikat meg csak mellékesen gyakorlom inkább.
Ez most saját vélemény lehet, hogy nem igaz, de én azt tapasztaltam, hogy egyszerre hasonló nyelvet nem érdemes tanulni, mert az viszont összezavaró. Szóval ha két nyelvet szeretnél tanulni egyszerre akkor lehetöleg külónbözzön.
Ezalatt azt értem, hogy kicsit más legyen a felépítésük, a nyelvtanjuk (ne sokkal), illetve általánosságban ne legyen túl sok közük egymáshoz pl hangzásra.
Említem mégegyszer, hogy ez nekem jött be, lehet valakinek ez rosszabb, mert mondjuk, összekeveri a két gondolkodás módot.
Próbáld ki szerintem magad, hogy te mit preferálsz
Nekem a legfontosabb most a német nyelv tanulása, 0-ról indulok. Az angolomat is szeretném fejleszteni, jelenleg úgy érzem, megértem amit mondanak nekem, de válaszolni már nemigen tudok, ezen jó lenne változtatni, szóval ez a két nyelv most a legfontosabb.
De ezen kívül szeretném majd megtanulni a svédet, a franciát, a spanyolt, és egy kicsit rendhagyó, de a japánt is.
Bocsánat, talán nem fogalmaztam jól, a kérdésemben az a 8 nyelv amiről beszélek:
Az 5 nyelv ami tetszik: angol, francia, spanyol, japán és svéd
A 3 nyelv amit jó lenne tudni: német, román, arab, de utóbbi kettő nem fontos, ezért is nem említettem még a kommentemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!