Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Akiknek hobbijuk a nyelvtanulá...

Akiknek hobbijuk a nyelvtanulás, honnan tanulnak?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék több nyelven is beszélni, van 5 nyelv ami tetszik és még 3 ami nem annyira de szeretném beszélni azokat is. Duolingo-n kívül ti hogy tanultok? Már az elvett 1 órát az életemből, hogy azt keresgéltem honnan tudnék tanulni. Bizonyos nyelvekhez nem raknak youtube-ra nyelvtanulós videókat, a tankönyvek meg nem segítenek pl. a kiejtésben, hogy jól ejtem-e ki, nyelvtanárra meg nincs pénzem. Szóval egyenlőre a Duolingo tűnik jó opciónak de kiváncsi vagyok mások hogyan és miből tanulnak.

aug. 15. 21:25
 1/10 anonim válasza:
100%
Én nekem a nyelvtan tanulása nem sokat segített (ez lehet csak velem van így), de elvégre én nem arra mentem, hogy tökéletesen tudjam a nyelvekete hanem arra, hogy elérjek egy olyan szintet amit értenek, illetve én is értem őket, szóval egy beszélgetési szint. Én mindig úgy kezdtem, hogy filmeket, sorozatokat néztem, majd olyan platformokra mentem rá melyek azon a nyelven folytak, és hiába nem értettem mèg semmit, továbbra is elolvastam s egy idő után arra lettem figyelmes, hogy egyre több mindent értek meg, egyre összetebbek a mondataim
aug. 15. 22:14
 2/10 anonim ***** válasza:
50%
Ha tényleg meg akarom tanulni, akkor beiratkozom nyelvtanfolyamra.
aug. 15. 23:04
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Felejtsd el a nyelvtant és azt is hogy mindjárt beszélni kezdj. Hallgatni kell sokat, nyilván kezdetben egyszerűbb szövegeket. Még olvasni, szintén nem a bonyolult írásokat.
aug. 16. 02:00
 4/10 anonim ***** válasza:
72%

Magántanárhoz vagy tanfolyamra járok, illetve beleépítem a minden napjaimba az adott nyelvet. Azon a nyelven olvasok, zenét hallgatok, filmet nézek, barátkozok.

A Duolingo legfeljebb egy alapot ad, de szerintem időpocsékolás.

aug. 16. 11:09
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Lehet egyszerre több nyelvet tanulni vagy csak belezavarodna az ember? Ti egyszerre egyet tanultok, majd utána a többit vagy egyszerre mindent ami érdekel?
aug. 17. 09:39
 6/10 anonim válasza:

Én maximum kettőt választanék és ezt is úgy, hogy van egy fő fókusz az egyiken, a másikat meg csak mellékesen gyakorlom inkább.

Ez most saját vélemény lehet, hogy nem igaz, de én azt tapasztaltam, hogy egyszerre hasonló nyelvet nem érdemes tanulni, mert az viszont összezavaró. Szóval ha két nyelvet szeretnél tanulni egyszerre akkor lehetöleg külónbözzön.

Ezalatt azt értem, hogy kicsit más legyen a felépítésük, a nyelvtanjuk (ne sokkal), illetve általánosságban ne legyen túl sok közük egymáshoz pl hangzásra.

Említem mégegyszer, hogy ez nekem jött be, lehet valakinek ez rosszabb, mert mondjuk, összekeveri a két gondolkodás módot.

Próbáld ki szerintem magad, hogy te mit preferálsz

aug. 17. 10:35
 7/10 A kérdező kommentje:

Nekem a legfontosabb most a német nyelv tanulása, 0-ról indulok. Az angolomat is szeretném fejleszteni, jelenleg úgy érzem, megértem amit mondanak nekem, de válaszolni már nemigen tudok, ezen jó lenne változtatni, szóval ez a két nyelv most a legfontosabb.

De ezen kívül szeretném majd megtanulni a svédet, a franciát, a spanyolt, és egy kicsit rendhagyó, de a japánt is.

aug. 17. 10:45
 8/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat, talán nem fogalmaztam jól, a kérdésemben az a 8 nyelv amiről beszélek:

Az 5 nyelv ami tetszik: angol, francia, spanyol, japán és svéd

A 3 nyelv amit jó lenne tudni: német, román, arab, de utóbbi kettő nem fontos, ezért is nem említettem még a kommentemben.

aug. 17. 10:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Svéd és Román nem tudom, hogy jött neked. A többi viszont kifejezetten hasznos nyelv. Nos én angolul tanulok nyelveket így 100x több lehetőség van, mint magyarul, de németet magyar nyelven is oktat boldog boldogtalan, halomnyi anyag van, nézz filmeket, sorozatokat, állítsd át az appjaidat, keress nyelvtanulós csoportokat online, szerintem a nyelvtan is fontos! Próbáld meg megérteni, mi miért van, és ha a logikát érted onnantól 10x egyszerűbb, duolingo is jó lehet kezdetben, hallgass zenéket, olvass, próbálj meg beszélni magadba, és ha valamit nem tudsz megfogalmazni keress rá, hogy kell.
okt. 10. 13:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyszerre tanulhatsz 2 nyelvet, ha van időd és kitartásod, a felsoroltak közül nem fogod keverni egyiket sem, mindegyik nagyban különbözik, maximum a spanyol és franciának vannak közös gyökerei, de nem számít, mert több a különbség, mint a hasonlóság.
okt. 10. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!