Angolban a “sure” szó hogyan ejtendő? Van olyan akcentus, ahol úgy ejtik, hogy “sör”? Vagy süket vagyok?
Az artikuláltabb alak az amerikai angolban /ʃʊɹ/, a brit angolban /ʃʊə/.
A kevésbé artikuláltabb alak az amerikai angolban /ʃɚ/ (amit te írtál), a brit angolban /ʃɔː/.
Köszi a válaszokat!
Az tény, hogy én elég sok angol szót először teljesen másképpen hallok és sokadik meghallgatásra rá tudok jönni a tévedésemre…
Nem nagyon szoktam azzal próbálkozni, hogy angolul szólaljak meg mert tényleg nagyon rossz a kiejtésem és gyakorlatom sincs nagyon.
Ami biztos, hogy annó én “sur” kiejtéssel tanultam… Viszont magamtól meg “sör”-ként használtam egyszer a közelmúltban és egy olyan ember ezért beszólt, aki nálam jobban tud angolul.
#2.
Köszi a választ, de műveletlen vagyok ahhoz, hogy értelmezni tudjam ezeket a fonematikus írásjeleket.
Kattints a kis hangszórókra itt, aztán ejtsd úgy, ahogy szimpatikusabb ezek közül:
"kontextusfüggő, egyszer így mondják, máskor meg amúgy"
Az igaz, hogy többféleképpen ejtik, de a szövegkörnyezetnek pont semmi köze ahhoz, hogy épp hogyan. Csak attól függ, hogy az illető beszélő milyen nyelvjárást beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!