Az angol pad (~párna) szó átvétele helyes? Pl. egérpad, érintőpad, stb.
Figyelt kérdés
Nekem mindig problémám volt ezzel, mert a pad a magyarban egy kültéri ülőalkalmatosság, ugye.júl. 9. 16:29
1/3 anonim válasza:
Mitől helyes vagy helytelen egy szóátvétel?
Ha valami már beépült a köznyelvbe, sőt már a hivatalos nyelvezet, akkor azt a szót miért kellene helytelennek tekinteni?
2/3 anonim válasza:
A pad lehet párnázás, bélés, de akár pad, amire ülünk.
Az angol-magyar informatikai szótár szerint egéralátét.
Nem élve M.O-on, nekem röhejes a fél magyar, fél angol elnevezés, fôleg mikor az angol része magyar fonetikával van kiejtve.
3/3 anonim válasza:
Az egérpad ilyen szempontból nekem nem annyira idegen, az érőntőpad már inkább, viszont teljesen fölösleges ezeken görcsölni, mert a nyelv úgyis folyamatosan alakul, beépít más szavakat más nyelvekből és aztán a saját szájízére kezdi formálni, hogy közelebb álljon hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!