Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lehet tudni, hogy a "húszhúsz"...

Lehet tudni, hogy a "húszhúsz", "húszhuszonegy" stb. évszámok kihez kötődnek?

Figyelt kérdés
Én Orbán Viktortól hallottam először, és sajnos egyre többen használják ilyen formában hivatalosan, pl. interjún.
2024. máj. 8. 08:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Az sokat segít, ha beszólogatsz a válaszolóknak...

Inkább vondd le a következtetést, hogy erre nem valószínű, hogy van egzakt válasz. Még ha van is, mennyi az esélye, hogy valaki épp olvassa a kérdésedet?

Egy-egy kifejezés első előfordulását nehéz belőni, írásban még csak-csak, bár ott is a "hivatalos" kiadványok játszanak inkább, ami be van digitalizálva és rá lehet engedni a sokmillió szavas korpuszra a keresőt.

Élő beszéddel ez szinte kivitelezhetetlen, még ha egy interjúban is hangzik el, amit aztán leadnak, akkor is nehezen lesz kereshető.

Ráadásul nem is Észak-Korea vagyunk, hogy korlátozott lenne a hozzáférésünk a világban zajló folyamatokhoz, úgyhogy egy ilyen átvétel simán elkezdhetett egymástól függetlenül többfelé is terjedni nagyjából egy időben.

És még egy jótanács. Online térben gépelési hibáért (gyere-gyerek) baszogatni a másikat nagyon óvodás színvonal. Persze autistázni is az - bár ha nagyon ragaszkodsz a meglévő rugalmatlanságodhoz, akkor nem most fogják ezt neked utoljára mondani, és ha sokszor hallod, lehet, hogy érdemes lesz kitöltened egy asperger-tesztet.

2024. máj. 8. 14:31
 12/18 A kérdező kommentje:
Hogy én szólogatok be? Nem inkább fordítva? Elolvastad egyáltalán a válaszokat? Lehet hogy én tévedek, de ez akkor sem igazol ilyen színvonalat. Vannak itt ennél sokkal nevetségesebb kérdések is bőven. "gépelési hibáért (gyere-gyerek) ..." Fogalmam sincs, miről beszélsz. Nem is én autistázam a válaszolót, hanem ő engem, nem is tudom, kinek vannak itt nagyobb gondjai, meg kinek kéne teszteket töltögetnie. Mégis mit vársz erre?
2024. máj. 8. 15:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Mit várok? Azt, hogy ha veszed az energiát a viszontválaszra, akkor elolvasod a válaszomat, megérted, és arra reagálsz. Csak szép nyugodtan, van időd!
2024. máj. 8. 16:06
 14/18 A kérdező kommentje:

Nyugodtan olvastam el az előbb is. Azt állítottad, hogy beszólogattam a válaszolóknak (nyilván ok nélkül), meg baszogattam őket állítólagos gépelési hibákért (gyere-gyerek), ezt nem tudom, honnan szedted, talán egy másik kérdésnél van ilyen... Elfogadom, ha nincs igazam, de meg lehet ezt írni normálisabban is.

Bocs, de ezentúl csak akkor reagálok esetleg, ha a kérdésre jön érdemi válasz.

2024. máj. 8. 16:14
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

F.szombzmg, ezt én írtam?

"gyere" vagyok? Ez új, valami népi szleng?

2024. máj. 8. 16:19
 16/18 A kérdező kommentje:
Tényleg, valamiért nem jöttem rá, hogy ez elírás volt, furcsán is hangzott. Viszont láthatod, hogy nem én kezdtem a baszogatást.
2024. máj. 8. 18:03
 17/18 anonim ***** válasza:
hát te tényleg orvosi eset vagy, kár is pazarolni rád az időt XD
2024. máj. 8. 18:39
 18/18 A kérdező kommentje:
Mindenesetre köszönöm az eddigi értelmes válaszokat.
2024. máj. 8. 19:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!