Lehet tudni, hogy a "húszhúsz", "húszhuszonegy" stb. évszámok kihez kötődnek?
Az sokat segít, ha beszólogatsz a válaszolóknak...
Inkább vondd le a következtetést, hogy erre nem valószínű, hogy van egzakt válasz. Még ha van is, mennyi az esélye, hogy valaki épp olvassa a kérdésedet?
Egy-egy kifejezés első előfordulását nehéz belőni, írásban még csak-csak, bár ott is a "hivatalos" kiadványok játszanak inkább, ami be van digitalizálva és rá lehet engedni a sokmillió szavas korpuszra a keresőt.
Élő beszéddel ez szinte kivitelezhetetlen, még ha egy interjúban is hangzik el, amit aztán leadnak, akkor is nehezen lesz kereshető.
Ráadásul nem is Észak-Korea vagyunk, hogy korlátozott lenne a hozzáférésünk a világban zajló folyamatokhoz, úgyhogy egy ilyen átvétel simán elkezdhetett egymástól függetlenül többfelé is terjedni nagyjából egy időben.
És még egy jótanács. Online térben gépelési hibáért (gyere-gyerek) baszogatni a másikat nagyon óvodás színvonal. Persze autistázni is az - bár ha nagyon ragaszkodsz a meglévő rugalmatlanságodhoz, akkor nem most fogják ezt neked utoljára mondani, és ha sokszor hallod, lehet, hogy érdemes lesz kitöltened egy asperger-tesztet.
Nyugodtan olvastam el az előbb is. Azt állítottad, hogy beszólogattam a válaszolóknak (nyilván ok nélkül), meg baszogattam őket állítólagos gépelési hibákért (gyere-gyerek), ezt nem tudom, honnan szedted, talán egy másik kérdésnél van ilyen... Elfogadom, ha nincs igazam, de meg lehet ezt írni normálisabban is.
Bocs, de ezentúl csak akkor reagálok esetleg, ha a kérdésre jön érdemi válasz.
F.szombzmg, ezt én írtam?
"gyere" vagyok? Ez új, valami népi szleng?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!