Nem megy az élő nyelv megértése és nem is tudom magam kifejezni angolul(magyarul se nagyon). A nyelvtant értem, az írott szöveget értem, de nem értem az élő angol beszédet.
Létezik-e olyan igazolás, ami alátámasztja a fenti állításaimat és mentesít a nyelvvizsga alól. Csak a nyelvvizsga bizonyítvány kézhezvétele után kaphatom mg a diplomámat. 36/N
2010. okt. 26. 20:49
1/6 anonim válasza:
Én is ezt hittem, mégis van egy középfokúm.
2010. okt. 26. 21:44
2/6 anonim válasza:
vannak, akik iszonyat nehezen tanulnak nyelveket, ismerek olyat, aki 4edszerre ment át a nyelvvizsgán. de megcsinálta.
felkészülés kérdése.
matekból én is olyan segg vagyok, hogy két darab 3jegyű számot nem bírok összeadni fejben, de mégis van egy 3mas érettségim. tanultam rá mint a dög, anyám egy halom pénzt elköltött tanárra, és meglett.
nehogy már ezen múljon. vegyél fel magántanárt, tanulj, gyakorolj. egy alap szintet bárki tud teljesíteni. pláne ha már van annyi IQ-d, hogy megcsináltál egy diplomát.
ne a kifogást keresd, hanem a megoldást!
2010. okt. 26. 22:15
3/6 anonim válasza:
Nincs ilyen. Főleg mert a nyelvtudás egy gyakorlati dolog, és a hallott szöveg értése nélkül nem sokat ér az egész. Általában mindenki ebben a leggyengébb, mivel ezt könyvből nem lehet megtanulni. Viszont fejlesztheted. Én nyelvvizsga előtt egy csomó filmet néztem angolul, a legjobb angol felirattal, hogy amit nem hallottál jól, azt elolvashasd. Érdemes még zenehallgatásnál is követni a szöveget. Ezek hatásosak, csak időigényesek, ugyebár.
2010. okt. 26. 22:57
4/6 anonim válasza:
Így van. Vannak akiknek nehezen megy, akkor ők több időt kell, hogy rászánjanak. Azt gyakorold, ami nem megy, jelen esetben a hallás utáni értést. Nézz filmeket, először felirattal, majd felirat nélkül, hallásértéses feladatokat könyvből csinálj, ahol van hozzá szempont, nem csak bele a vakvilágba, és ha harmadszorra se tudod megoldani feladatot, olvasd el a szövegkönyvet hallgatás közben. Majd újra csak hallgasd ugyanazt leírt szöveg nélkül. Ezt játszd el többször, előbb-utóbb rááll a füle arra, hogy mit kell hallani. És nézd a hírcsatornákat angolul, hiszen a nemzetközi események témáját már tudod, háttérismerettel könnyebb megérteni. Ne mondj le a nyelvvizsgáról és a diplomáról, meglesz, csak sokat kell dolgozni érte. Csak diszlexiával lehetne részleges felmentést kérni, de az neked nincs.
2010. okt. 26. 22:58
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Szerintem tudom hasznosítani.
2010. okt. 27. 15:51
6/6 anonim válasza:
Nekem is a szóbeli rész a gyengém, de korábban a német is ilyen volt, mégis sikerült felhoznom.
A megoldás. hallgass téged érdeklő témájú videókat akár a youtube-on!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!