Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan lehet gyorsan nyelvet...

Hogyan lehet gyorsan nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
elhatároztam, hogy szeretnék megtanulni egy nyelvet (suli mellett), de nemtudom, hogyan kezdhetnék neki. az alapokat tudom, meg valami keveset, de jó lenne teljesen elsajátítani. ismerek 1 embert, aki fél év alatt megtanult egy nyelvet perfektül. nekem nem lenne ilyen sürgős, de olyan 1,5-2 év alatt szeretném max. ti hogyan kezdenétek neki? (a szlovákról van szó, mivel a környezetemven elég sokan élnek, akik sajnos csak szlovákul tudnak. és elég kellemetlen, hogy annak ellenére, hogy értem miről van szó, csak bölcsen hallgatok, mert a beszéd nemnagyon megy.) előre is köszönöm a segítséget!
2010. okt. 25. 22:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Nyelvet úgy érdemes tanulni, ha intenzíven csinálod, tehát napi 6-8 órát. Suli mellett menni fog?
2010. okt. 25. 23:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem azért nem kell túlzásba vinni a intenzitást. Napi 3-4 óra bőven elég. Kora reggel, iskola előtt tanulj, akkor fog a legjobban az agy. Az alvásra is figyelj, ilyenkor memorizálódik minden, 9-10 óra lenne az ideális.
2010. okt. 25. 23:14
 3/5 anonim ***** válasza:

a szlovákot lehetetlen megtanulni ... :/

csak úgy lehet, ha olyan környezetbe vagy folyton....

én legalábbis itt a suliba nemtudom megtanulni ... ragozásom káosz :O

2010. okt. 29. 09:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Angliában éltem pár évet, és a sok szlovák adott kedvet hozzá, hogy megtanuljam a nyelvüket. Bár általában angolul beszélgettünk, a végére már alapfokon, de folyékonyan kommunikáltam velük szlovákul.
2010. okt. 29. 12:47
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget mindenkinek :) nekemis a ragozással van problémám. az elméletet, meg amit kell, azt tudom, de ha beszélek, mindig nevetségesen megy a ragozás.
2010. okt. 29. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!