Miért nevezik így az angolban és a németben a macskát?
Figyelt kérdés
Van, amikor pussy-nak vagy németül Muschi-nak mondják a macskát, mindkettőnek punci a jelentése.2024. jan. 13. 18:56
1/7 hollófernyiges válasza:
A viszony éppen fordított, a szó eredeti jelentése a cica.
2/7 anonim válasza:
Szerintem nagyobb kérdés, hogy a magyarok miért "punci punci" módon köszönnek el.. :D (puszi puszi (=pussy pussy)) külföldiek meg néznek nagyokat.
4/7 anonim válasza:
A magyarban "nyuszinak" mondják a puncit, az angol/német nyelvben meg cicának - hasonló logika alapján.
5/7 anonim válasza:
A csehek hódnak (bobor, bobrík) nevezik, ha valakinek ott lent jó szőrös!
😆
7/7 anonim válasza:
a "pussy", "pussy cat" eredetileg cicust jelent, és ezt kezdték szlengben a női testrészre használni
2. "a magyarok miért "punci punci" módon köszönnek el."
különösen nők szeretik Magyarországon a mobilbeszélgetéseket azzal befejezni, hogy "jó, jó, puszi, puszi"
amit az angolszászok a villamoson úgy értenek, hogy "yo-yo, pussy-pussy"
yo: üdvözlés, vagy valaminek az elismerése, szleng, így ritmusban, hogy yo-yo, talán inkább fekete férfiak használják, és ez így, egy nő szájából...
na most, én Angliában élő nő vagyok, és ha a lányommal beszélek telefonon, akkor is magyarul köszönünk el, ha amúgy angolul beszéltünk
ez a formula tényleg automatikusan jön, hát ez van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!