Angol után német,orosz vagy olasz második nyelvnek?
Angol C1 után egy másik nyelvből is szeretnék felsőfokú nyelvvizsgát.
Ez a három nyelv tetszik, mindegyikből vettem pár órát de nem tudok dönteni:
-német:
+műszaki területen előny
+sok német cég van itthon
+hasonló az angolhoz (szavak, mondatszerkezetek stb.)
-állítólag nehéz a nyelvtanja
-sokan beszélik itthon
-orosz:
+ritka nyelvnek számít
+többi szláv nyelv utána könnyebb
-nagyon nehéz a nyelvtanja állítólag
-olasz:
+könnyen ragadnak rám a szavak, egyszerű nyelv
-azt olvastam, hogy nincs sok haszna
A fentieken kívül a:
-német főképp a későbbi munkalehetőségek miatt tetszik
-az orosz a ritkasága és a nyelv szépsége miatt
-az olasz, hogy könnyen elérhető egy B2-es szint, szép a dallama
Ti melyiket ajánlanátok és miért?
Mi a célod a második nyelvvel?
Talán ez alapján lehetne választani. Én angol után olaszt tanultam, nem bántam meg, de való igaz, hogy ha az lett volna a fő szempont, hogy a második nyelv által előrébb jussak a karrieremben, akkor a némettel többre mentem volna. Az oroszról nem tudok nyilatkozni elfogulatlanul: én még az a generáció vagyok, akinek kötelező volt az orosz nyelvet tanulni általános iskolában. Meg is utáltatták velünk, ahogy illik... mára annyi maradt belőle, hogy el tudom olvasni a cirill betűs szövegeket, de kb. ennyi...
Köszönöm!
Egyelőre csak szeretnék egy második idegen nyelvet, ami később talán hasznos lehet!
Akkor te valami nagyon eminens lehettel, nekem annyi maradt meg hogy nyiktonyeacusztvujet...vagy mi a rak. :)
En a kinait javaslom. El leszel vele egy darabig, utanna viszont fele annyi ido alatt meg fogsz tanulni barmilyen nyelvet. Allitolag...
Spanyol
Az orosz egy haszontalan nyelv, a németet a szolgák beszélik csak, magyarul beszélőknek illetlenség, ennyi erővel tanulj ugatni. Az olazs frankó, de akkor inkább spanyol.
Ha jól értem, a németnek vennéd talán hasznát is a munkában. Azt válaszd.
Ha a hasznosságot nézzük, akkor a francia is szóba jöhet. Nyelvtana hasonló az olaszhoz és a spanyolhoz. Sok szó is hasonló.
Ha csak úgy tanulnál, akkor az orosz. Szerintem nagyon szép nyelv. Viszont tényleg nagyon nehéz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!