Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ki volt Coitea Cunteanu?

Ki volt Coitea Cunteanu?

Figyelt kérdés
Egyesek szerint román forradalmár, mások szerint költő... A nevében a kampókat a t betűk alatt, és a Cunteanu-ban az a betű felett nem tudtam begépelni. Neten semmi komolyat nem találtam róla...
2023. nov. 11. 20:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Roman neve van, de nem tudom

Hogy talaltal ra?

2023. nov. 11. 23:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Az internet nevű számítógépes hálózaton nincs információ róla. Szerintem tájképfestő volt vagy híres mérnök, a mechatronika egyik romániai úttörője!
2023. nov. 11. 23:49
 3/9 anonim ***** válasza:

A kampós t betű, ami alatt kampó van, az c betűnek olvassák.

Es a c betűt általában k betűnek

De peldaul a “ce” szó esetében, ami azt jelenti, hogy “mi, micsoda?”, úgy olvassuk ki, hogy csé

2023. nov. 11. 23:53
 4/9 A kérdező kommentje:

#1 Sehol nem találtam rá, éppen ez az... Idős bácsik sokat emlegették még gyerekkoromban, most eszembe jutott, de valóban a neten sincs semmi róla

#3 Tudom! Így kell ejteni:(koicea kunceőnu)

#2 :)

2023. nov. 12. 17:27
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Csak ő vel ne, mert a romanba nincs ő a székelyek beszélik ő vel a románt , bãrbatul meu, helyett (azt jelenti : a férjem) úgy ejtik, hogy bőrbátul haláli
2023. nov. 12. 20:47
 6/9 A kérdező kommentje:
Érdekes figura lehet ez a Coitea Cunteanu, most kérdeztem töri szakos kollégákat, ők is csak a nevét hallották, nem baj, nem adom fel, folytatom a nyomozást... :)
2023. nov. 13. 20:01
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
És mennyire biztos, hogy így írják a nevét? Mert kb. kizártnak tartom, hogy egyetlen egy találatot se kapjak a hálón, ha létezett, sőt van, aki ismeri, hallotta a nevét, esetleg még híres is volt... költő, forradalmár, akárki (és betűfarkincák meg egyéb jelek nem számítanak, a gugli felismerni a betűket cikkcakkok nélkül is).
2023. nov. 13. 20:56
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Elég erotikus neve van egyébként, COITea CUNTeanu? Inkább tűnik trollkodásnak, mint bármi egyébnek. :)
2023. nov. 13. 21:48
 9/9 A kérdező kommentje:
8-as hozzászóló NYERT!!! :)))
2023. nov. 16. 19:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!