Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az hogy "for the...

Mit jelent az hogy "for the record"?

Figyelt kérdés
?
2010. okt. 19. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Olyasmi hogy "azért azt megjegyezném..."

Szószerint: a jegyzőkönyv kedvéért

Azért mondják így mert, pl egy bírósági tárgyaláson is ezt mondanád, ha valamit fontosnak tartasz, és szeretnéd ha az emberek ennek tudatában ítélnének meg később téged, vagy ilyesmi.

pl: egyik haverod mond rólad valaki előtt egy vicces storyt: "for the record, totál részeg voltam!"

2010. okt. 19. 21:04
 2/8 anonim ***** válasza:
úgy fordítanám: "csak hogy tudd,..."
2010. okt. 20. 20:57
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, hogy írtatok! értékeltelek!
2010. okt. 20. 21:00
 4/8 A kérdező kommentje:

pozítivan értékeltem a válaszotokat, hasznosnak.

remélem nem ti rontottátok le a statomat :( 94%ról 88%ra.

2010. okt. 21. 14:53
 5/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok, én biztos nem pontoztalak le. Nem is figyelem soha a pontokat meg a százalékokat, szerintem felesleges.
2010. okt. 24. 17:32
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi, hogy ezt leírtad.amugy miert felesleges?
2010. okt. 24. 19:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Mert sokan -köztük én is- nem nézik, ki hány százalékos, csak azt, hogy az adott válasza hasznos volt-e? Felőlem állhat 0 százalékon is, csak írjon nekem hasznos választ. Ha így tesz, akkor hálás leszek, és megköszönöm neki, ha meg csak szórakozik, akkor menjen a búsba. Szerintem egyszerűbb és korrektebb eljárás, mint a fel-le pontozgatás.

Arról nem is beszélve, hogy egyesek szeretnek ok nélkül lepontozni vkit, aztán megy a sértődés, magyarázkodás...stb.

2010. okt. 25. 14:55
 8/8 A kérdező kommentje:
jogos és egyetértek!
2010. okt. 25. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!