Van angol megfelelője ennek a szlengnek? Ha igen, akkor mi az? "Gyere rám!"
Például egy játékban egy nehéz boss előtt állok. Felkészültnek érzem magam, és mintegy kihívom magam ellen: "[boss neve], gyere rám!"
Ilyen helyzetekben mit mond az angol?
Azoknak, akik még életükben nem láttak olyan játékot, amiben a játékos karakterén kívül más lények is szerepelnek:
A "boss" a gamer szlengben főellenséget jelent, nehezebben legyőzhető, több életerővel/páncélzattal/kutyafülével rendelkező ellenfél (esetenként ő a többi ellenfél irányítója, "főnöke").
Köszönöm a válaszokat.
Boss alatt természetesen azt értettem, amit #22 is írt. Példának hoztam fel arra, hogy milyen értelemben gondoltam a kifejezést használni. Többféle játékban vannak "bossok", avagy "főellenségek", nem egy konkrét játékra gondoltam.
Lehetnek pályák végén vagy pár pálya után (mint Bowser a Mario játékokban), vagy nyílt világú játékokban egy-egy területen lehet találkozni nagyon erős ellenfelekkel. (Pl. az Elden Ringben.)
Erősek, lehetnek speciális támadásaik, sokáig tart legyőzni őket, erős felszerelés kell hozzájuk. Általában van saját nevük is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!