Melyik a kedvenc latin nyelved? Miért?
Figyelt kérdés
2010. okt. 10. 19:42
1/8 anonim válasza:
A latin, és utána az olasz. Tetszik a latin romantikája, dallama, hangulata. Az olasz nyelvvel is hasonlóképpen vagyok, nagyon szép szavaik vannak, és nem olyan nehéz memorizálni őket. A nyelvtana viszont nagyon durva.
3/8 anonim válasza:
Kedvenc újlatin nyelvem a spanyol.
Viszont olyan nincs, hogy latin nyelvek, a latin egy darab nyelv, nem egy nyelvcsoport.
4/8 A kérdező kommentje:
Azért írtam így, hogy benne legyen a latin is.
2010. okt. 10. 19:57
5/8 anonim válasza:
Nekem a francia, pedig a spanyol a második anyanyelvem. Az is gyönyörű, de a franciától elolvadok, amióta csak az eszemet tudom. Nem tudom, miért, de imádom!!!
6/8 anonim válasza:
A francia nyelv szerelmese vagyok.
7/8 anonim válasza:
Spanyol és olasz, mert sztem ez a 2 a legszebb.
8/8 anonim válasza:
Hangzás egyediségéban az első a francia és a portugál, józanságban és logikában talán a spanyol, a nyelvtan érdekességében a latin.
Az újlatin nyelvek nem különösebben szépek, persze szinte minden nyelven lehet szépen és csúnyáb beszélni. Az olasz a legcsúnyább, a többi lehet szép és csúnya is (a portugál inkább vicces vagy érdekes, mint szép).
A legjobban a spanyolt ismerem és ezt szoktam használni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!