Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angolban a szavakban nem...

Az angolban a szavakban nem mindig ejtik ki az összes betűt?

Figyelt kérdés
Gyakran tapasztalom így, de a magyarban nem így van mi ki ejtjük az összes betűt

2023. máj. 10. 06:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Az angol helyesírás egész más logikát követ, mint a magyar. A szavakat egy évszázadokkal ezelőtti kiejtés szerint írják le. A kiejtés megváltozott, az írás viszont ezt nem követte le.
2023. máj. 10. 07:16
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Ez így van. Más a két nyelv logikája, kiejtése. Míg nálunk kivételnek számítanak a hasonulások, összeolvadások, az angolban ez egy teljesen általános dolog.

Ráadásul az angol messze nem is olyan vészes ebből a szempontból, mint egyes másik nyelvek. Francia például: Bordeaux - ejtsd: 'bordó'.

2023. máj. 10. 07:28
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
És még ehhez adódik, hogy az egész egyén/nyelvjárás függő is lehet. Egy videót láttam a napokban, hogy Londonban 4 főbb kiejtésmód létezik, de az emberek ezeket keverten használják.
2023. máj. 10. 08:06
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm erről eddig nem is tudtam, akarom tanulni az angol és így kicsit jobban meg fogom érteni..
2023. máj. 10. 09:39
 5/11 A kérdező kommentje:
De még egy kérdés.. ezt miért nem tanítják??? Csak most tudtam meg tőletek, mástól nem hallottam ezt egy tanártól sem
2023. máj. 10. 13:22
 6/11 anonim ***** válasza:
60%

Ezt tőlük kéne megkérdezni.

De vannak videok, csak most nem táltam jobbat, de ebben is van pár iránymutatás:

https://www.youtube.com/watch?v=ChZJ1Q3GSuI

2023. máj. 10. 13:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Na még egy videó:

https://www.youtube.com/watch?v=p1reZ75Dn8c

Ha megnézed ezeket valószínű dob majd fel még pár hasonló ajánlást..

2023. máj. 10. 13:43
 8/11 A kérdező kommentje:
Én magyar oktató/tanárokra gondoltam hogy miért nem beszélnek erről, de azért köszi a videókat
2023. máj. 10. 14:47
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"ezt miért nem tanítják???"

Mit? Nyelvtörténetet? Azért, mert nem érnek rá. Azzal vannak elfoglalva ugyanis, hogy a ma beszélt angolt tanítsák - kiejtéssel együtt, de szavanként, mert kezdetben úgy érdemes megtanulni a szavakat, nem logikát keresve a leírás meg a kiejét között, mert a legalapvetőbb szavak kiejtése a leginkább rendhagyó.

"mástól nem hallottam ezt egy tanártól sem"

Egyáltalán hányadik tanárnál tartasz, ha még csak most kezded gyanítani, hogy "Az angolban a szavakban nem mindig ejtik ki az összes betűt"? :) Másnak ez már akkor feltűnik, amikor megtudja, hogy hogyan kell kiejteni pl. azt, hogy "I love you" (amit az is tud, aki nem tud angolul).

2023. máj. 10. 14:55
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Elárulok egy nagy titkot: egyik nyelvben sem a leírt betűket ejtik ki valahogy, hanem a kiejtett hangokat próbálják leírni valahogy a betűkkel.
2023. máj. 10. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!