Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » T i hogyan nevezitek a cigányo...

T i hogyan nevezitek a cigányokat, amikor valakivel beszéltek és említésre kerül?

Figyelt kérdés

Pl. családban, haveri társaságban, vagy akár munkahelyen, stb.

Melyik szinonimákat használjátok rájuk?

2023. máj. 3. 22:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
55%
#20: a beások nyelve nem a román?
2023. máj. 5. 12:19
 22/29 anonim ***** válasza:
41%

De igen, amennyit hallottam felőle egy szép archaikus román dialektus. Az egyetemen kulturális antropológia, romológia témájában volt is anyag róluk, később meg láttam tankönyvet is azthiszem az Osiris nagy könyvesboltjában, az alapján amit abból láttam voltak különbségek a standard románnal szemben.

Most nem ártana újra foglakoznom egy kicsit akár a románnal, akár a beással, főleg mivel a latin és a szlovák felé tett többéves ismerkedés után talán most egész más élményt nyújtana a tanulása, mint akkor 1989-ben illetve 1991-ben.

Lovárit valaha amolyan alapfokon tudhattam talán, pontosabban annál azért alacsonyabb szinten. A 90-es években használtam is, családoknál, meg alkalomszerűen is kisebb találkozásoknál.

2023. máj. 5. 12:49
 23/29 anonim ***** válasza:

Most itt sikerült is anyagokat találnom

https://www.youtube.com/results?search_query=boyash

2023. máj. 5. 13:05
 24/29 anonim ***** válasza:
81%
Napon felejtett albínók.
2023. máj. 5. 21:47
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt egy cigány nagyon jó haverom, olyan 10 éve náluk voltam, ott volt anyukája is, beszélgettünk (nem emlékszem pontosan miről), mondtam, hogy "a romák"..... A barátom a szavamba vágott, hogy "mi cigányok vagyunk", az anyukája helyeselt, hogy ők bizony cigányok, ez a romázás csak kamu. Azóta nekem egyértelműen cigányok a romák, hiába finomkodnak folyton a kamu jogvédők.
2023. máj. 6. 23:34
 26/29 anonim ***** válasza:
71%
svéd cserediákok
2023. máj. 11. 00:27
 27/29 anonim válasza:
Demeter Béla: cickányok
2023. máj. 24. 14:31
 28/29 kürtőskalácska ***** válasza:
Norvég vendéghalász.
febr. 20. 18:49
 29/29 Moon_Walker ***** válasza:

nem cigó, román. ja nem

roma

aug. 12. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!