Az Alphonse Louis (francia) név hogy lesz héberre atirva Éliphas Lévi?
Figyelt kérdés
Ugyan nem tudok semmit a héber nyelvről, de ahogy utánaolvastam sem talaltam semmit arról, hogy lesz az Alphonse Louis francia névből Éliphas Lévi, ha átírják héberre?
Nagyon köszönöm ha valaki segít :)
#héber #Éliphas
2023. ápr. 17. 12:13
1/6 anonim válasza:
Feltehetöen a neveknek megvan a héber megfelelöje, vagy választanak valamit az eredeti nevek helyett.
2/6 anonim válasza:
Írói álneve volt ez bár sokat írt Alphonse-Louis Constant néven is megváltoztatlanul.
3/6 A kérdező kommentje:
Tudom hogy írói álnêv volt, de a kérdés sem az, hogy melyik volt az eredeti neve :)
2023. ápr. 17. 17:35
4/6 anonim válasza:
Az egyik volt az eredeti név, a másik az írói álnév.
5/6 A kérdező kommentje:
A kérdés az, hogy az eredeti neve, ami Alphonse Louis, hogyan lett héberré alakítva Eliphas Lévi. Mi a metódus. Sajnos nem tudok semmit a héber nyelvről :)
2023. máj. 17. 10:18
6/6 anonim válasza:
A Louis (Lajos) germán/francia eredetű, a Lévi pedig ősi héber (Jákob egyik fia), így ebben az esetben csak a hasonló hangzás miatt választotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!