Mettől meddig adunk meg egy dátumot? Ha azt mondom hogy keddig szabadságon vagyok, akkor kedd még szabadnap, vagy aznap már dolgozom a nyelvtan szerint?
Ha egy tartományt adsz meg, pl. "szerdától keddig szabadságon vagyok" - akkor ezt a napot is bele kell érteni.
Ha úgy mondod, hogy "keddig szabadságon vagyok, akkor jövök", úgy a kedd már munkanap.
Én vitatkoznék az 1-essel. Ha keddig vagy szabadságon, akkor kedden már dolgozol. Másként fogalmazva a kifejezést: "keddig nem vagyok", vagyis kedden már vagyok.
Ha egy étterem 12-22-ig van nyitva, akkor este tízkor van a záróra, nem este tizenegykor.
A tól-ig a magyar nyelvben zárt intervallum!
[a, b] := {x: a <= x <= b}
Vagyis 1-es jól írta, mind a 2 mondatot.
2-es: az idő folytonos: valós számok intervallumáról van szó, igazából mindegy hogy nyílt vagy zárt intervallum: (12, 22), [12, 22], [12, 22), (12, 22]: a különbség csak annyi hogy pontban 12 és 22 órakor, abban az 1 pillanatban nyitva van-e, a pillanat hossza 0: 0 ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!