Angol nyelvet felesleges tanulni ez esetben?
Nem látok semmi jövőt ebben az országban,szóval külföldre szeretnék költözni.Igaz,hogy csak gimibe járok,de úgy érzem muszáj lesz mennem.A probléma csak az,hogy sose lesz belőlem orvos,mérnök,stb.
Szóval csak EU-s országba tudnék menni dolgozni fizikai munkára(szobalány,összeszerelő munkás gyárban,stb.).Ha jól tudom a német nyelv az,amit a legtöbb EU-s országban beszélnek és kevés az az ország,ahol angol a hivatalos nyelv.Szerintetek érdemesebb lenne németet tanulnom?Kérlek,hogy hanyagoljuk az olyan szempontokat,hogy "az angol a világnyelv" vagy "turistaként könnyebb dolgot lesz,ha angolul beszélsz a német helyett".Engem csak az érdekel,hogy munka szempontjából melyikkel járnék jobban.Aki azt írja,hogy jobban járnék angollal az leírná,hogy melyik angol nyelvű országban lenne érdemes szerencsét próbálni?Vagy hanyagoljam az angolt és inkább németet tanuljak?
"A külföldön élő/dolgozó magyarok sokkal többet adnak hozzá Magyarország gazdagságához, mint az átlag Magyarországon élő magyar."
Akik csak átmenetileg dolgoznak ott, azok talán igen, de van arról valami adat, hogy akik kimennek, azoknak hány százaléka meddig marad ott és hány százalékuk jön vissza mennyi idő után?
"Meg merem kockáztatni hogy többen maradnak kint mint akik hazaköltöznek."
Igen, én is ebből indultam ki, amikor azt írtam, hogy nem ennek az oktatási rendszernek a dolga más országokat ellátni nyelveket beszélő emberekkel. Annyira nem állunk jól tanárokkal.
17: Az hogy előfordul olyan aki nem tud, nem azt jelenti hogy nem is elvárás. Sokszor megszorulnak a munkaadók és ha nincs megfelelő munkaerő, akkor felveszik a kevésbé jót is. Na de erre pályázni?
Hegesztőnek lehet hogy annyira tényleg nem fontos, és talán van még egy pár melóhely aminél labdába lehet rúgni nélküle, de pl az általad említett ápolónál pont hogy követelmény! Bármelyik külföldivel előfordulhat hogy kórházba kerül (163 millió turista megy Németországba évente, és talán még egyszer ennyi munkaügyben!), és eléggé csökkenti a hatékonyságot ha valaki nem beszél ott angolul.
De sajnos mivel általános ápolóhiány van egész Európában, ezért természetesen fogsz találkozni követelményeket nem teljesítő ápolókkal is.
Én 15 éve dolgoztam Hamburgban két évig, és akkor még egyáltalán nem beszéltem németül. Gyakorlatilag mindenkivel tudtam angolul kommunikálni, kasszásokat beleértve. Néhány öregebb embernél volt csak probléma.
Ok, lehet hogy valahol falun más a helyzet, de cserébe jóval kevesebbet is lehet keresni vidéken.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!