Egy alapszakos anglisztika bölcsész mit csinálhat?
Az anglisztika nem egy nyelvvizsga és nem elsősorban nyelvtudást ad. Az anglisztika az angol nyelvű népek (leginkább az USA és Nagy-Britannia) társadalma, civilizációja, irodalma, kultúrája és persze a nyelve. Tévhit, hogy igeidőket meg szavakat tanítanak 6 félévig. Kommunikációval, magas szintű irodalommal és kulturális, társadalmi problémákkal foglalkoznak, mint a rabszolgatartás, rasszizmus, populáris kultúra.
Én anglisztikán végeztem és csak emiatt nem fogom védeni a szakot. Nem piacképes, sehova nem kell. Ha továbbtanulok talán lehet belőle valami. Én szerettem, sokat tanultam a fent emlitett dolgokról és nem érdekelt/most sem érdekel hogy mit kér a munkaerőpiac. Szolgáltatásban és kereskedelemben dolgozom a menedzsmentben. Nem gondolom, hogy a piacképes gazd. menedzsment szakot kellett volna végeznem, bár tény, hogy azzal még mindig könnyebb elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!